Marinada și sosul mexican Chile
Reteta Mexican Chile marinată și sos ar putea satisface pofta Mexican în aproximativ 45 minute. O porție conține 56 calorii, 2G de proteine, și 1g de grăsime. Pentru 46 de cenți pe porție, obțineți o marinată care servește 12. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, primar și întreg 30 dieta. Un amestec de sare kosher, Chiles negros, semințe de chimen și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 63%. Acest scor este solid. Încercați Noul Sos Mexican Roșu Chile, Noul Sos Mexican Roșu Chile, și Chiftele mexicane cu sos de roșii Chile roșu și Queso Fresco pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Așezați semințele de chimen într-o tigaie medie sau o tigaie din fontă și prăjiți la foc mediu, agitând tigaia des, până când este parfumată, aproximativ 2 până la 3 minute.
Se transferă într-o râșniță de condimente și se lasă să se răcească ușor. Puneți tigaia deoparte.
Adăugați cuișoarele și oregano în râșnița de condimente și procesați la o pulbere fină; transferați amestecul de condimente într-un blender și lăsați-l deoparte.Clătiți ardeii iute sub apă curentă rece, apoi uscați bine cu prosoape de hârtie.
Așezați ardeii iute în tigaia folosită pentru prăjirea chimenului și prăjiți-le la foc mediu, întorcându-se ocazional, până când sunt parfumate, aproximativ 3 până la 5 minute.
Transferați pe o tăietură pentru a se răci. Purtând mănuși de cauciuc, tăiați ardeii iute pe jumătate pe lungime și aruncați semințele și tulpinile.
Așezați ardeii iute într-o cratiță medie, acoperiți cu apă și aduceți la fierbere. Reduceți focul la mediu scăzut și fierbeți până se înmoaie, aproximativ 5 minute.
Se ia de pe foc. Puneți deoparte 1/2 cană din lichidul de gătit chile și lăsați să se răcească.
Lăsați ardeii iute să stea în cratița cu lichid fierbinte încă 5 minute.
Scurgeți ardeii iute și lăsați să se răcească.
Adăugați ananasul, ceapa, usturoiul, oțetul, sucul de lămâie, sarea măsurată, chilele răcite și lichidul de chile răcit în blender și amestecați la înălțime până la un pur neted.Utilizați ca marinată pentru carne de vită, porc sau pui. Marinati carnea cel putin 4 ore sau pana peste noapte (ideal peste noapte). Dacă alegeți, strecurați marinada printr-o strecurătoare cu plasă fină așezată peste o cratiță mică; aruncați solidele. Aduceți la fierbere, condimentați după gust cu sare și ungeți carnea gătită chiar înainte de servire.
Vin recomandat: Cava, Grenache, Shiraz
Chili poate fi asociat cu Cava, Grenache și Shiraz. Aceste roșii suculente nu au prea mult tanin (important pentru alimentele picante), dar un vin spumant precum cava poate îmblânzi căldura și mai bine. Un vin pe care l-ați putea încerca este Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava. Are 4,7 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 23 de dolari.
![Peșterile Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Peșterile Roger Goulart Gran Reserva Cava
Vinurile utilizate pentru producția de cava sunt alese cu mare grijă și sunt supuse unei perioade de maturare minimă de patru ani. După 24 de luni – și o dată pe an – sticlele în curs de îmbătrânire sunt supuse tehnicii D. P. L., care constă în agitarea sticlelor pentru a omogeniza drojdia și a obține o extracție mai mare din punct de vedere al potențialului lor aromatic și gustativ, pe parcursul celor peste 48 de luni de îmbătrânire. Rezultatul este o cava delicată, cu o culoare galben pal, tonuri aurii deschise și o strălucire incredibilă, precum și buchete interesante, complexe și puternice.Amestec: 60% Xare-lo, 20% Macabeo și 20% Parellada