Lasagna italiană cu cârnați și ciuperci cu sos bechamel
Lasagna italiană cu cârnați și ciuperci cu sos bechamel este un fel principal mediteranean. Pentru 1,27 USD per porție, această rețetă acoperă 13% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 15 porții cu 310 calorii, 19 g de proteine și 16 g de grăsime fiecare. 21 de persoane s-au bucurat că au încercat această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 5 minute. Vă este adus de Allrecipes. Mergeți la magazin și cumpărați cârnați ușoare, făină, ciuperci cremini și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis că această rețetă merită un scor de 48%. Acest scor este solid. Lasagna cu ciuperci, rosii si sos bechamel, duminica savuroasa: lasagna bolognese cu sos bechamel si lasagna vegetariana toscana cu dovlecel, mozzarella afumat si sos bechamel sunt foarte asemanatoare cu aceasta reteta.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 375 grade F (190 grade C). Pulverizați o tavă de copt de 9 x 13 inci cu spray de gătit.
Puneți cârnații într-o tigaie la foc mediu și gătiți până se rumenesc și se sfărâmiciază, aproximativ 10 minute.
Scurgeți cârnații și puneți deoparte.
Pentru a face sosul bechamel, topiți untul într-o cratiță la foc mediu și adăugați făina. Lăsați făina și untul să se gătească până devin ușoare și spumoase, aproximativ 2 minute, amestecând constant; se bate laptele, cate putin.
Adaugam sarea si nucsoara si aducem sosul la fiert, amestecand continuu pana se ingroasa, aproximativ 10 minute.
Scoateți sosul de pe foc și lăsați deoparte.
Într-un castron, bate oul și amestecă brânza ricotta și pătrunjelul până se omogenizează bine.
Pentru a asambla lasagna, turnați aproximativ 1 1/2 cană de sos marinara în fundul vasului de copt pregătit și acoperiți sosul cu 4 tăiței lasagna, suprapunându-se dacă este necesar. Pe tăiței, puneți un strat de 1/3 din amestecul de ricotta, urmat de 1/3 din cârnați fierți, 1/3 cană de ciuperci, 1/4 din sos bechamel, 1 cană de brânză mozzarella, 1/8 cană de parmezanul și încă 1 cană de sos marinara. Repetați straturile de încă două ori, terminând cu un ultim strat de tăiței acoperiți cu un strat de sos marinara, sos bechamel, brânză mozzarella rămasă și brânză parmezan rămasă. Acoperiți vasul cu folie.
Coacem in cuptorul preincalzit pana cand clocotesc si taiteii sunt fragezi, aproximativ 1 ora.
Scoateți folia și coaceți până când stratul superior de brânză se rumenește, încă aproximativ 5 minute. Lăsați lasagna să stea timp de 10 minute înainte de a o tăia.
Vin recomandat: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Lasagna în meniu? Încercați să combinați cu Chianti, Montepulciano și Sangiovese. Lasagna se asortează bine cu vinul roșu cu corp mediu, cu aciditate mai mare. Sangiovese, Montepulciano și Chianti se potrivesc toate. Louis Roederer Cristal Brut cu un rating de 4,6 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 299 de dolari pe sticlă.
![Louis Roederer Cristal Brut]()
Louis Roederer Cristal Brut
Cristal, bijuteria și tête de cuvée ale Champagne Louis Roederer, a fost creată în 1876 pentru țarul Alexandru al II-lea al Rusiei. Rămâne fidel originii sale, inspirat de eleganță și puritate. Cristal este produs cu standarde reglementate de vinificație care necesită o selecție riguroasă de crusuri, vintage, struguri și vin. Cristal este produs folosind numai cele mai bune recolte din crusuri garantate ca provin din podgoria Louis Roederer. Toate caracteristicile excepționale ale vintage-ului 2002 au fost literalmente surprinse în acest Cristal 2002, care este generos și luxuriant, dezvăluind echilibrul perfect între concentrare și finețe, prospețime și vinozitate, intensitate și rafinament. În trei cuvinte: mândru, bogat și luxos. Cristal 2002 este galben strălucitor cu accente deschise de chihlimbar și are o mousse frumoasă cu cordon fin de bule persistente și regulate. Nasul este intens si delicat, dezvaluind un amestec curat si bine imbinat de arome de miere, cacao, alune usor prajite, citrice confiate. O explozie savuroasă de fructe coapte la atac, vinul dezvăluie fructe roșii, ciocolată albă, caramel și produse de patiserie daneze, tipice Cristalului. Textura sa matasoasa, concentrata se bazeaza pe structura sa intensa, puternica si vinoasa, dar mentine rafinamentul. Gustul se formează pentru a obține o senzație delicioasă de armonie bine amestecată a aromelor. Un final proaspăt, cu o notă de amărăciune, îl face aproape crocant.