Rețeta clasică lasagna italiană ar putea satisface pofta mediteraneană în aproximativ 1 oră și 15 minute. Acest curs principal are 1385 calorii, 61G de proteine, și 97G de grăsime per portie. Această rețetă servește 6 și costă 4,75 USD pe porție. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 72 ar spune că a lovit locul. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. Dacă aveți brânză ricotta, ceapă, ulei de măsline și alte câteva ingrediente la îndemână, o puteți face. Cu o lingură scor de 97%, acest fel de mâncare este uimitor. Încercați Lasagna Italiană Clasică, Lasagna Clasică, și Lasagna Clasică pentru rețete similare.
Instrucțiuni
1
Urmăriți cum să faceți această rețetă.
2
Preîncălziți cuptorul la 375 grade F.
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
1
Într-o oală de 2 litri, topiți 5 linguri de unt la foc mediu. Când untul s-a topit complet, adăugați făina și bateți până se omogenizează, aproximativ 2 minute. Adăugați treptat laptele, amestecând constant pentru a preveni formarea de bulgări. Continuați să fierbeți și bateți la foc mediu până când sosul este gros, neted și cremos, aproximativ 10 minute. Sosul trebuie să fie suficient de gros pentru a acoperi partea din spate a lingura de lemn.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Unt
Făină Pentru Toate Scopurile
Sos
Lapte
Echipamente pe care le vei folosi
Lingura De Lemn
Bateti
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
2
Se ia de pe foc și se adaugă nucșoara și sosul de roșii. Se amestecă până se combină bine și se verifică condimentele. Puneți deoparte și lăsați să se răcească complet.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sos De Roșii
Condimente
Nucșoară
3
Într-o tigaie sotată, încălziți uleiul de măsline extravirgin. Când aproape fumați, adăugați carnea de vită măcinată și condimentați cu sare și piper. Carne brună, rupând orice bucăți mari, până când nu mai este roz.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De Măsline Extra Virgin
Sare și Piper
Carne De Vită Măcinată
Carne
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
4
Scoateți din căldură și scurgeți excesul de grăsime. Puneți deoparte și lăsați să se răcească complet.
5
Într-un castron de dimensiuni medii, amestecați bine ricotta și ouăle. Condimentează cu sare și piper. Pune deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sare și Piper
Brânză Ricotta
Ouă
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
6
În fundul unui vas de copt de 13 x 9 inci, întindeți 1/3 din sosul bechamel. Aranjați foile de paste una lângă alta, acoperind fundul vasului de copt. Întindeți uniform un strat din tot amestecul de ricotta și apoi un strat din tot spanacul. Aranjați un alt strat de foi de paste și întindeți toată carnea de vită măcinată deasupra.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Taitei De Lasagna
Carne De Vită Măcinată
Brânză Ricotta
Spanac
Sos
Echipamente pe care le vei folosi
Tava De Copt
7
Presărați 1/2 brânză mozzarella deasupra cărnii de vită.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cutie Roșii Italiene Sau Mexicane Tăiate Cubulețe, Scurse
Carne De Vită
8
Întindeți încă 1/3 din sosul bechamel. Aranjați stratul final de foi de paste și deasupra cu bechamel rămas, mozzarella și parmezan.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Taitei De Lasagna
Cutie Roșii Italiene Sau Mexicane Tăiate Cubulețe, Scurse
Parmezan
Sos
9
Tăiați restul de 2 linguri de unt în cuburi de 1/4 inci și lasagna de top.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Unt
10
Tapetați o foaie mare de copt cu folie de aluminiu.
Echipamente pe care le vei folosi
Folie De Aluminiu
Foaie De Copt
11
Așezați vasul de lasagna deasupra, acoperiți și puneți-l pe raftul din mijloc al cuptorului și coaceți până când partea de sus se fierbe, aproximativ 30 de minute.
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
12
Scoateți capacul și continuați să coaceți timp de aproximativ 15 minute.
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
13
Într-o oală mare de caserolă sau olandeză, încălziți uleiul la foc mediu.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ulei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Crengute De Patrunjel Proaspat, Feliate Subtiri, Pentru Garnitura
14
Se adaugă ceapa și usturoiul și se sotează până se moale și translucid, aproximativ 5 până la 10 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Usturoi
Ceapă
15
Se adaugă țelina și morcovii și se condimentează cu sare și piper.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sare și Piper
Morcov
țelină
16
Se sotează până când toate legumele sunt moi, aproximativ 5 până la 10 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Legume
17
Adăugați roșiile și frunzele de dafin și fierbeți neacoperite la foc mic timp de 1 oră sau până se îngroașă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Frunze De Dafin
Tomate
18
Îndepărtați frunzele de dafin și verificați dacă există condimente. Dacă sosul are încă un gust acid, adăugați unt nesărat, 1 lingură la un moment dat pentru a rotunji aromele.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Unt Nesărat
Frunze De Dafin
Condimente
Sos
19
Adăugați 1/2 sosul de roșii în vasul unui robot de bucătărie. Procesați până la neted. Continuați cu sosul de roșii rămas.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sos De Roșii
Echipamente pe care le vei folosi
Procesor De Alimente
Bol
20
Dacă nu folosiți tot sosul, lăsați-l să se răcească complet și turnați 1 până la 2 porții de cană în pungi de plastic pentru congelator. Aceasta va îngheța până la 6 luni.
Chianti, Trebbiano și Verdicchio sunt alegerile mele de top pentru Italiană. Italienii știu mâncare și știu vin. Trebbiano și Verdicchio sunt vinuri albe italiene care se împerechează bine cu pește și carne albă, în timp ce Chianti este un roșu Italian excelent pentru mâncăruri mai grele și mai îndrăznețe. Ai putea încerca Poggerino Chianti Classico Bugialla Riserva. Recenzorilor le place destul de mult cu un rating de 4,5 din 5 stele și un preț de aproximativ 44 de dolari pe sticlă.
Poggerino Chianti Classico Bugialla Riserva
Culoare roșie rubinie strălucitoare. Pe notele nasului de mure, piele, cireșe și coacăze roșii, cu o notă de lemn dulce, grafit și tutun. Taninuri dulci și persistente.