Lamb Khorman este un fără gluten rețetă cu 8 porții. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 32g de proteine, 50g de grăsime, și un total de 674 calorii. Pentru $3.56 pe portie, această rețetă acoperă 32% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Epicurious are 1 fani. Nu multor oameni le-a plăcut cu adevărat acest fel principal. Un amestec de sare, nuci de caju, smântână grea și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a folosi cardamomul măcinat, puteți urma acest fel principal cu Biscuiți Cu Cardamom ca desert. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular solid de 71%. Rețete similare sunt Lamb Khorma, Friptură de miel cu crustă de cârnați de miel și sos proaspăt de struguri, și Lamb Exohiko (pachete Filo umplute cu miel, spanac și brânză).
Instrucțiuni
1
Tăiați mielul și tăiați-l în bucăți mari. Se condimentează cu sare și piper și se pune într-un castron.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sare și Piper
Miel
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
2
Adăugați iaurtul, 1 lingură de ghimbir, usturoiul și cardamomul. Se amestecă sau se aruncă până când ingredientele sunt distribuite uniform și mielul este acoperit. Acoperiți și refrigerați cel puțin 30 de minute și până la 3 ore.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Lingură Miere, Plus Suplimentar Pentru Stropire
Usturoi
Ghimbir
Iaurt
Miel
3
Puneți caju într-un castron mic și adăugați suficientă apă fierbinte pentru a le acoperi.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Caju
Apă
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
4
Lăsați cajuii să se înmoaie timp de 30 de minute și apoi să se scurgă. Măcinați caju-urile scurse într-o pastă grosieră într-un robot de bucătărie. Pune deoparte.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Caju
Echipamente pe care le vei folosi
Procesor De Alimente
5
Încălziți ghee-ul sau uleiul într-o caserolă sau cuptor olandez la foc mediu până când strălucește.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ghee
Ulei De Gătit
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor Olandez
6
Adăugați ceapa și saut-ul până la transparent, 6 până la 8 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ceapă
7
Adăugați chimenul, cardamomul, feniculul, ghimbirul rămas și coriandrul. Gatiti, amestecand des pana cand este aromat, aproximativ 2 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Coriandru
1 Lingură Miere, Plus Suplimentar Pentru Stropire
Fenicul
Ghimbir
Chimen
8
Adăugați ardeii iute, tulpinile de coriandru și pasta de caju și amestecați bine pentru a vă asigura că nu se lipeste nimic. Saut, amestecand frecvent si adaugand apa cate o lingura la un moment dat daca este necesar, pana cand amestecul este foarte aromat, aproximativ 2 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Kg Tortillas De Maíz
Caju
Ardei Iute
Apă
9
Adăugați mielul și marinada de iaurt, creșteți focul și amestecați până când bucățile sunt acoperite uniform. Odată ce sucurile cărnii încep să curgă, reduceți căldura la minim, acoperiți și fierbeți foarte încet, amestecând ocazional, până când carnea este aproape fragedă, aproximativ 1 1/2 ore.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Marinada
Iaurt
Miel
Carne
10
Adăugați smântâna și continuați să fierbeți până când curry-ul este aromat și îngroșat și mielul este fraged, 10 până la 15 minute. Condimentează după gust cu sare suplimentară, piper sau chile de pasăre tocată.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Piper
Ardei Iute
Cremă
Pudră De Curry
Miel
Sare
11
Se servește garnisit cu frunzele de coriandru și caju.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Coriandru Proaspăt
Caju
1
Ghee
Ingrediente de care veți avea nevoie
Ghee
2
Ghee, un tip de unt de gătit folosit în gătitul Indian, poate fi achiziționat în borcane de pe piețele asiatice sau indiene, dar este ușor de făcut singur.Cubați 1 kilogram de unt rece nesărat, puneți-l într-o tigaie cu sos și puneți-l la foc mic. Odată ce untul s-a topit, creșteți ușor focul. Grăsimea pură de unt va deveni foarte clară. Unele spume se vor ridica la vârf; îndepărtați-l. Creșteți ușor căldura și continuați să gătiți untul până când solidele din lapte care au căzut pe fundul tigaiei capătă o culoare aurie profundă. Scoateți imediat tigaia de pe foc. Puneți grăsimea limpede de unt sau ghee într-un recipient curat; aruncați lichidul din partea de jos a tigaiei. Puteți păstra ghee la frigider până la 2 săptămâni.Nuci De Prăjire În Tigaie
Ingrediente de care veți avea nevoie
Unt
Sos
Ghee
Lapte
Nuci
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
Polonic
Tigaie
3
Puteți cumpăra arahide prăjite și caju pentru a garnisi unele dintre tocanele noastre din Asia de Sud-Est, cum ar fi acest curry. Pentru cea mai bună aromă și textură, totuși, luați în considerare prăjirea proprie. Puteți folosi aceeași tehnică pentru a prăji condimentele și semințele pentru o adâncime de aromă pe care pur și simplu nu o puteți găsi în amestecurile de condimente cumpărate din magazin.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Arahide Prăjite
Caju
Condimente
Pudră De Curry
Semințe
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
4
Lăsați o tigaie cu fund greu sau o tigaie saut saut să se încălzească foarte mult la foc mare.
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
5
Adăugați nucile, condimentele sau semințele în tigaie într-un strat uniform. Rotiți ușor tigaia pentru a menține ingredientele în mișcare în mod constant. Aromele se vor deschide și se vor adânci dramatic.Odată ce nucile, condimentele sau semințele încep să emane o aromă vizibilă, urmăriți-le cu atenție. Pot trece de la perfect la exagerat în câteva secunde.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Condimente
Semințe
Nuci
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie
6
Turnați-le din tigaie într-un castron chiar înainte de a fi nuanța de maro dorită.
Echipamente pe care le vei folosi
Bol
Tigaie
7
Retipărit cu permisiunea One Dish Meals, de către Institutul culinar al Americii., 2006 Lebhar-Friedman Books