Lablabi (supă tunisiană de năut) din ' inima farfuriei
Lablabi (supă tunisiană de năut) din inima farfuriei ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă fără gluten și vegană servește 5 și costă 77 cenți pe porție. O porție conține 415 calorii, 19g de proteine, și 11g de grăsime. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Toamna va fi și mai special cu această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați piper, naut, apă și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Pentru a consuma sarea, puteți urma acest fel principal cu Rețetă De Cifre De Afaceri Cu Mere ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 88%. Acest scor este extraordinar. Încercați Cina În Seara Asta: Supă Tunisiană De Năut, Atac de cord pe o farfurie Alfredo + mănâncă gălbenușurile, și Salată de năut și cartofi de inspirație tunisiană pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Scurgeți și clătiți năutul înmuiat, apoi transferați-le într-o oală de supă, o cratiță mare sau un cuptor olandez, împreună cu apa și căței de usturoi. Aduceți la fierbere, reduceți focul la foc mic, acoperiți parțial și gătiți până când nautul este complet fraged, o oră sau mai mult. (Vrei să greșești pe partea moale.)
Între timp, puneți o tigaie medie la foc mediu timp de aproximativ un minut, apoi adăugați uleiul de măsline și rotiți pentru a acoperi tigaia.
Adăugați ceapa și chimenul și gătiți, amestecând, timp de 5 până la 8 minute, până când ceapa devine moale.
Adăugați usturoiul tocat și 1 linguriță de sare, reduceți focul la minim și continuați să gătiți încă 10 minute. Acoperiți și gătiți la cel mai mic foc posibil timp de 10 minute mai mult, apoi scoateți-l de pe foc.
Când nautul este foarte fraged, adăugați amestecul de ceapă-usturoi, răzuind cât puteți din orice a aderat la tigaie. Colectați părțile rămase (aceasta este aroma!) adăugând sucul de lămâie în tigaie și amestecându-l, răzuind părțile laterale și fundul (deglazing), apoi turnând toate acestea și pe năut. Gustați pentru a regla sarea (probabil că veți dori să adăugați până la încă 1/2 linguriță) și măcinați într-o cantitate generoasă de piper negru după gust. În acest moment, dacă alegeți, puteți purifica o parte din năut cu un blender de imersie.
Acoperiți și lăsați supa să fiarbă încă 10 minute înainte de servire.
Îmbunătățiri opționale:câteva fire de șofran adăugate în apa de gătit la Pasul 1 o lingură de harissa atinge de pătrunjel proaspăt rupt cu frunze plate, coriandru sau mentă piper roșu Zdrobitera fiert sau ou prăjit adăugat la fiecare porție o picătură de ulei de măsline extravirgin de înaltă calitate (sau un ulei de măsline cu vârf de citrice) morcov tăiat cubulețe amestecat într-o lingură de iaurt gros deasupra o stropire de capere deasupra o lingură sau două de orez basmati brun gătit sau cuscus amestecat în măsline tocate, fără sâmburi deasupra-sau un castron de măsline asortate pe lateral crocant, rece ridichi pe lateral-întregi sau feliate migdale Marcona tocate sau tăiate felii roșii coapte pe lateral