Kerala Miel Curry
Kerala miel Curry ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și fără lactate are 508 calorii, 37g de proteine, și 32g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 4 și costă 4,23 USD pe porție. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 5 ar spune că a lovit locul. Este o destul de scump rețetă pentru fanii mâncării indiene. Mergeți la magazin și ridicați frunze de curry, ghimbir, semințe de muștar maro și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 15 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 90%. Acest scor este spectaculos. Încercați Kerala Creveți curry, Kerala Kadala Curry, și Curry de Crab al Barcagiului din Kerala pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Pentru a face pudra de condimente, prăjiți condimentele uscate într-o tigaie de dimensiuni medii, la foc mediu, și amestecați-le și aruncați-le timp de 1-2 minute sau până când încep să pară prăjite și să-și elibereze aromele.Scoateți imediat de pe foc și așezați condimentele într-o râșniță de cafea curată, iar când s-a răcit ușor, măcinați până la o pulbere fină, apoi lăsați-o deoparte.Dacă alegeți să nu radeți nuca de cocos, tăiați carnea de nucă de cocos feliată subțire în zaruri de inci.Apoi, ștergeți tigaia cu un prosop de hârtie, reveniți la foc mediu și adăugați 1 lingură de ulei vegetal.Când este fierbinte, adăugați nuca de cocos tăiată cubulețe, turmericul și lingurița de sare, amestecați timp de 3-4 minute sau până când nuca de cocos este prăjită, apoi dați deoparte.
Încălziți 2-3 linguri de ulei vegetal într-o tigaie mare, de preferință antiaderentă, la foc mediu spre mare.
Adăugați 1 linguriță de semințe de muștar și amestecați câteva secunde până când apar.
Adăugați 20 de frunze proaspete de curry, 3 oz de șalotă și tot ghimbirul și usturoiul și sotati, amestecând, timp de 3-4 minute până când șalotele se rumenesc ușor.Acum adăugați carnea și amestecul de condimente măcinate prăjite și amestecați bine pentru a acoperi carnea cu condimentele.Aruncați zarurile de nucă de cocos prăjite și lingurița de sare, apoi adăugați oțetul și 2-3 căni de apă.Se aduce la fierbere, se acoperă și se fierbe la foc mic timp de 50 de minute până la o oră până când carnea este aproape fragedă.
Scoateți capacul și, crescând focul dacă este necesar, continuați să gătiți încă 10-15 minute sau până când sosul este gros și se agață de carne.În cele din urmă, încălziți uleiul de lingură rămas într-o tigaie mică la foc mediu și, când este fierbinte, adăugați urad dhal (opțional) și semințele de muștar.Se amestecă până când semințele de muștar apar, apoi se adaugă 2 oz de șalotă și 20 de frunze de curry și se prăjește până când șalotele se rumenesc.
Se adaugă acest amestec de șalotă în carne, se amestecă bine, se ia de pe foc și se servește cu orez.