Harissa
Harissan este un fără gluten, primal și prietenos cu fodmap garnitură. Această rețetă servește 4. Pentru 75 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 7% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 1g de proteine, 11g de grăsime, și un total de 116 calorii. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Dacă aveți la îndemână boia, piper, chimen măcinat și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Este adus la tine de retetele mele. Cu o lingură scor de 45%, acest fel de mâncare este solid. Încercați Harissa, Harissa, și Harissa pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Scoateți și aruncați tulpinile de 2 uncii uscate ancho sau ardei iute din California (Vezi notele). Agitați și aruncați semințele. Clătiți ardeii iute și tăiați sau rupeți în bucăți de aproximativ 1/2 inch. Se înmoaie în 1 cană de apă fierbinte până se înmoaie, aproximativ 20 de minute. Ridicați ardeii iute (rezervând apă înmuiată) și transferați într-un blender sau robot de bucătărie.
Adăugați 1/3 cană din apa rezervată, 3 linguri fiecare suc de lămâie și ulei de măsline, 1 lingură boia de ardei, 1 1/2 linguriță cayenne, 1 linguriță coriandru măcinat, 1 linguriță sare, 1/2 linguriță chimen măcinat și 1/8 linguriță piper; se învârte până se omogenizează. Dacă este mai gros decât se dorește, amestecați încă 2 până la 3 linguri de apă rezervată.