Gătiți cartea: pâine rustică de măsline în stil Cipru
O porție conține 275 calorii, 9g de proteine, și 1g de grăsime. Dacă 23 de cenți pe porție se încadrează în bugetul dvs., gătiți cartea: pâinea rustică de măsline în stil Cipru ar putea fi un super vegan rețetă pentru a încerca. Această rețetă servește 8. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Această rețetă este plăcută de 3 gurmanzi și bucătari. Mergeți la magazin și ridicați drojdia mașinii de pâine, apă cu gheață, sare de masă și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 57%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ Gatiti cartea: popovers Cheesy Herbed, Gatiti cartea: Gelato cu ulei de masline, și Gatiti cartea: tort de citrice cu ulei de masline.
Instrucțiuni
Prima creștere: într-un castron mare, amestecați bine făina, sarea și drojdia. Într-un alt castron sau cană de măsurare, amestecați energic apa, coriandrul, menta și arpagicul. Se amestecă amestecul în castron cu făina până când aluatul este ușor amestecat. Apoi adăugați uleiul de măsline, răzuind părțile vasului și amestecând până se amestecă bine. Aluatul trebuie să fie foarte rigid; dacă este necesar, adăugați suficientă făină pentru a-l rigidiza. Se amestecă ușor măslinele până se distribuie uniform.
Ungeți blatul cu ulei. Acoperiți bine vasul cu folie de plastic. Dacă doriți, pentru cea mai bună aromă sau pentru comoditate, puteți refrigera aluatul timp de 3 până la 10 ore. Apoi lăsați să crească la temperatura camerei răcoroase timp de 12 până la 18 ore.
A doua creștere: folosind o spatulă de cauciuc unsă, ridicați și împăturiți aluatul spre centru până când este slăbit complet din vas; nu dezumflați mai mult decât este necesar. Periați uniform interiorul unui cuptor olandez de 3 1/2 până la 4 qart sau alt vas greu sau o caserolă mare, adâncă, cu fund plat, rezistentă la cuptor, cu ulei de măsline.
Adăugați făina de porumb, apoi răsturnați oala înainte și înapoi pentru a o distribui pe părți. Inversați aluatul în oală; nu vă faceți griji dacă are aspect zdrențuit sau dezechilibrat. Agitați oala pentru a centra aluatul.
Periați suprafața cu ulei de măsline. Acoperiți oala cu capacul.
Lăsați să crească folosind oricare dintre aceste metode: pentru o creștere regulată de 1 1/2 până la 2 1/2 oră, lăsați să stea la temperatura camerei calde; pentru o creștere accelerată de 1 până la 1 1/2 oră, lăsați să stea într - un cuptor cu microunde oprit împreună cu 1 cană de apă fierbinte; sau pentru o creștere prelungită, refrigerați timp de 4 până la 24 de ore, apoi setați la temperatura camerei.
Lăsați să crească până când aluatul s-a dublat de la dimensiunea dezumflată.
Coacere: reduceți temperatura cuptorului la 425 grade F.
Coaceți pe raftul inferior, acoperit, timp de 55 până la 60 de minute sau până când este crocant și ușor rumenit.
Ungeți pâinea cu ulei de măsline și continuați să coaceți, neacoperit, testând până când blatul este bine rumenit și o frigăruie introdusă în partea cea mai groasă vine cu doar câteva firimituri pe vârf (sau până când centrul înregistrează 207 până la 208 grade F pe un termometru citit instant), cu 12 până la 15 minute mai mult.
Coaceți încă 5 până la 10 minute pentru a vă asigura că centrul este gata. Se răcește în oală pe o grătar timp de 15 minute. Rulați un cuțit în jurul pâinii și scoateți-l în raft; lasa sa se raceasca complet.
Servire și depozitare: această pâine are un gust bun cald, dar se va tăia mai bine când este rece. Se răcește complet înainte de depozitare. Pentru a menține crusta crocantă, depozitați drapat cu un prosop curat sau într-o pungă de hârtie grea. Sau depozitați etanș într-o pungă sau folie de plastic: crusta se va înmuia, dar poate fi crocantă prin încălzirea pâinii, neacoperită, într-un cuptor de 400 de grade F timp de câteva minute. Pâinea se va păstra la temperatura camerei până la 3 zile și poate fi înghețată, etanșă, până la 2 luni.