Gătiți cartea: legume fierte în stil marocan
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnitură, așa că încercați Cook the Book: Moroccan-style Braised Vegetables. Pentru 32 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 11% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și vegană are 174 calorii, 7g de proteine, și 7g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 6. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Mergeți la magazin și ridicați băț de scorțișoară, chile, ulei de măsline și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 20 ar spune că a lovit locul. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 92%. Acest scor este grozav. Încercați Gătește cartea: aripi fierte roșii gătite, în stil Shanghai, Gatiti cartea: supa de linte marocana, și Gatiti cartea: morcovi fierti pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Scurgeți năutul, puneți-le într-o oală medie și adăugați apă pentru a acoperi cu 1 1/2 inci.
Adăugați ceapa, bățul de scorțișoară, chile, uleiul de măsline și un vârf generos de sare. Aduceți la fierbere, reduceți focul pentru a menține un foc mic și gătiți ușor până când nautul este fraged, aproximativ 45 de minute. Gust pentru sare.
Se ia de pe foc și se lasă năutul să se răcească complet în lichidul de gătit.
1 kilogram de napi pentru copii
1 1/2 lire sterline Butternut squash
4 linguri ulei de măsline
1 linguriță semințe de chimen
1 linguriță semințe de coriandru
Un vârf de fire de șofran
1/2 linguriță turmeric măcinat
1/8 linguriță piper cayenne
1 ceapă mare, curățată și tăiată cubulețe
2 tulpini de țelină, tăiate cubulețe
O cutie de 14 uncii roșii întregi
2 căței de usturoi, curățați și tocați
1 linguriță ghimbir proaspăt ras
Preîncălziți cuptorul la 400 buc.F. aduceți o oală mare cu apă la fiert și condimentați cu o cantitate generoasă de sare. Curățați și înjumătățiți morcovii și tăiați pe diagonală în segmente de 1 inch. Tăiați napii și tăiați-i în jumătăți sau sferturi. Gatiti morcovii si napii in loturi separate pana cand sunt fragede, aproximativ 5 minute.
Întindeți legumele pe o foaie de copt pentru a se răci la temperatura camerei.
Curățați și însămânțați dovleceii și tăiați-i în bucăți de 1 inch.
Puneți dovleceii pe o foaie de copt și stropiți cu 1 lingură de ulei de măsline și aruncați pentru a acoperi uniform.
Întindeți dovleceii pe un strat uniform, condimentați cu sare și prăjiți la cuptor până se înmoaie, aproximativ 15 până la 20 de minute. Puneți deoparte la temperatura camerei.
Prăjiți ușor semințele de chimen, semințele de coriandru și șofranul și macinați-le într-o pulbere cu un mortar și pistil sau într-o râșniță de condimente.
Adăugați turmericul și cayenne și amestecați pentru a combina.
Încălziți o tigaie mare cu față dreaptă la foc mediu.
Adăugați restul de 3 linguri de ulei de măsline, urmate de ceapă, țelină și un vârf de sare. Gatiti 5 minute, amestecand ocazional.
Scurgeți roșiile și tăiați-le în zaruri de 1/4 inch.
Adăugați roșiile în tigaie și gătiți timp de 2 minute sau până când legumele sunt fragede.
Adăugați condimentele, usturoiul și ghimbirul și gătiți încă 2 minute.
Adăugați nautul și lichidul de gătit și aduceți la foc mic.
Adăugați dovleceii, morcovii și napii. În acest moment, ar trebui să existe o cantitate frumoasă de bulion în tigaie—ca o supă groasă. În nu, adăugați apă după cum este necesar. Gustați pentru sare și fierbeți timp de 5 minute.
Serviți cu cuscus sau orez și treceți un castron de harissa la masă.