Gâscă la grătar cu umplutură de Prune și sos
Gâscă la grătar cu umplutură de Prune și sos necesită în jur 45 minute de la început până la sfârșit. O porție conține 2247 calorii, 91G de proteine, și 199g de grăsime. Această rețetă servește 8 și costă 8,59 USD pe porție. Mergeți la magazin și ridicați sare, maghiran, sare kosher și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Pentru a consuma frisca ușor îndulcită, puteți urma acest fel principal cu Budincă de pâine cu ciocolată cu nuci și chipsuri de ciocolată ca desert. Este adus la tine de Allrecipes. Funcționează bine ca un fel principal scump pentru Al Patrulea Iulie. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. Cu o lingură scor de 82%, acest fel de mâncare este minunat. Rețete similare sunt Gâscă prăjită cu umplutură de prune brandy și sos de vin roșu, Gâscă cu umplutură de mere-Prune, și Gâscă prăjită cu umplutură.
Instrucțiuni
Clătiți gâsca și uscați-o.
Îndepărtați excesul de grăsime.
Presărați sare și maghiran în interior și în exterior. Înțepați pielea peste tot cu furculița.
Așezați gâsca, cu pieptul în sus, într-o tigaie.
Așezați tigaia în centrul grătarului de gătit.
Adăugați 2 căni de apă în tigaia de prăjire.
Grătar 2 1/2 până la 3 ore sau până când se înmoaie și temperatura (măsurată intern) ajunge la 180 de grade F. Pentru gâscă crocantă, creșteți temperatura grătarului la mare pentru ultimele 15 până la 30 de minute.
Scoateți gâsca de pe grătar. Rezervați grăsime pentru sos.
Lăsați gâsca să stea timp de 15 până la 20 de minute înainte de a sculpta.
Puneți prunele și 1/4 cană de vin alb într-un castron mare. Înmuiați timp de 5 minute.
Adăugați mere, pâine de secară rasă, stafide, suc de lămâie, zahăr, sare și scorțișoară.
Așezați într-o tigaie din folie de calibru greu de 8x4x2 inch. Acoperiți cu folie grea și grătiți indirect la foc mediu timp de aproximativ 40 de minute. Pentru umplutura mai clare, gratar descoperit.
Pentru a face sos: într-o cratiță, amestecați restul de 3/4 cană de vin, 1/2 cană de apă, 3 linguri de grăsime de gâscă rezervată și 3 linguri de umplutură. Apăsați umplutura pentru a se dizolva și utilizați ca îngroșare pentru sos. Aduceți amestecul la fiert; se fierbe timp de 5 minute, amestecând continuu. Se strecoară sosul și se condimentează cu sare.