Gâsca prăjită de Crăciun a lui Gordon
Gordon ' s Christmas roast goose ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție conține 2494 calorii, 107G de proteine, și 227G de grăsime. Această rețetă servește 6 și costă 9,61 USD pe porție. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Crăciun. Această rețetă de la BBC Good Food necesită frunze de cimbru, lămâi, tei și crenguțe de pătrunjel. Această rețetă este plăcută de 971 de gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore și 5 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate, paleolitic și primar dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 100%. Acest scor este spectaculos. Rețete similare includ Friptură De Gâscă De Crăciun, Gâsca Crăciunului trecut, și Gâscă de Crăciun cu glazură portocalie.
Instrucțiuni
Calculați timpul de gătire: gătiți timp de 10 minute la 240C/ventilator 220C/gaz 9, apoi reduceți la 190C/ventilator 170C/gaz 5 și gătiți timp de 20 de minute pe kg pentru mediu-rar, 32 de minute pe kg pentru mai bine făcut, plus 30 de minute de odihnă.
Dacă gâsca este gata, slăbiți șirul și scoateți puțin picioarele și aripile, acest lucru ajută pasărea să gătească mai bine.
Verificați interiorul păsării și îndepărtați orice mănuși sau tampoane de grăsime. Folosind vârful unui cuțit ascuțit, marcați ușor pieptul și pielea picioarelor într-o cruce încrucișată. Acest lucru ajută grăsimea să se reducă mai repede în timpul prăjirii.
Radeți coaja de la 4 lămâi și 3 tei.
Se amestecă cu 2 lingurițe sare de mare fină, 1 linguriță pudră chineză cu cinci condimente și piper, după gust.
Condimentați Generos cavitatea gâștei cu sare, apoi frecați bine amestecul de citrice în piele și presărați câteva în interiorul cavității.
Umpleți fructele zestate și o mână mică de pătrunjel, cimbru și crenguțe de salvie în interiorul păsării și lăsați deoparte cel puțin 15 minute. Se poate face până la o zi înainte și se păstrează la frigider.
Încălziți cuptorul la 240C / ventilator 220C / gaz
Dacă doriți să oferiți păsării o piele aurie frumoasă, rumeniți-o într-o tigaie mare (sau o cutie de prăjire pe bază grea), folosind câteva linguri de ulei de măsline. Ținând pasărea de picioare (poate doriți să folosiți o mănușă de cuptor), apăsați-o pe sâni pentru a se rumeni.
Odată rumenită, așezați pasărea în forma de prăjire.
Stropiți cu 3 linguri de miere limpede și presărați cu 1 lingură de frunze de cimbru.
Prăjiți pentru timpul calculat, reducând căldura după 10 minute la 190C / ventilator 170C/gaz
Acoperiți gâsca cu folie dacă începe să se rumenească prea mult.
La fiecare 30 de minute, ungeți pasărea cu sucurile de tigaie, apoi turnați grăsimea printr-o sită într-un castron mare rezistent la căldură. Veți ajunge cu cel puțin un litru de grăsime delicioasă, cu excepția cartofilor și a altor legume.
La sfârșitul timpului de gătit, lăsați să se odihnească cel puțin 30 de minute, acoperit lejer cu folie. Pasărea nu se va răci, dar va fi umedă și mult mai ușor de sculptat.