Gâsca prăjită de Crăciun a lui Gordon

Gâsca prăjită de Crăciun a lui Gordon
Gordon ' s Christmas roast goose ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție conține 2494 calorii, 107G de proteine, și 227G de grăsime. Această rețetă servește 6 și costă 9,61 USD pe porție. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Crăciun. Această rețetă de la BBC Good Food necesită frunze de cimbru, lămâi, tei și crenguțe de pătrunjel. Această rețetă este plăcută de 971 de gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore și 5 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate, paleolitic și primar dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 100%. Acest scor este spectaculos. Rețete similare includ Friptură De Gâscă De Crăciun, Gâsca Crăciunului trecut, și Gâscă de Crăciun cu glazură portocalie.

Instrucțiuni

1
Calculați timpul de gătire: gătiți timp de 10 minute la 240C/ventilator 220C/gaz 9, apoi reduceți la 190C/ventilator 170C/gaz 5 și gătiți timp de 20 de minute pe kg pentru mediu-rar, 32 de minute pe kg pentru mai bine făcut, plus 30 de minute de odihnă.
2
Dacă gâsca este gata, slăbiți șirul și scoateți puțin picioarele și aripile, acest lucru ajută pasărea să gătească mai bine.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Gâscă întreagăGâscă întreagă
Creveți Colosali, Cu Coadă, Curățați și DevenațiCreveți Colosali, Cu Coadă, Curățați și Devenați
3
Verificați interiorul păsării și îndepărtați orice mănuși sau tampoane de grăsime. Folosind vârful unui cuțit ascuțit, marcați ușor pieptul și pielea picioarelor într-o cruce încrucișată. Acest lucru ajută grăsimea să se reducă mai repede în timpul prăjirii.
Echipamente pe care le vei folosi
1 Rulou Galben Cu Fructe1 Rulou Galben Cu Fructe
4
Radeți coaja de la 4 lămâi și 3 tei.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Felii De Portocale, Tăiate în Jumătate, Pentru OrnatFelii De Portocale, Tăiate în Jumătate, Pentru Ornat
1 Uncie De Varză Mov, Tocată1 Uncie De Varză Mov, Tocată
5
Se amestecă cu 2 lingurițe sare de mare fină, 1 linguriță pudră chineză cu cinci condimente și piper, după gust.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sare De Mare FinăSare De Mare Fină
1 Mușchi Sau Spată De Porc Dezosată, Cu O Crestătură Adâncă în Partea De Sus (aproximativ 2,3 Kg)1 Mușchi Sau Spată De Porc Dezosată, Cu O Crestătură Adâncă în Partea De Sus (aproximativ 2,3 Kg)
6
Condimentați Generos cavitatea gâștei cu sare, apoi frecați bine amestecul de citrice în piele și presărați câteva în interiorul cavității.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Gâscă întreagăGâscă întreagă
Pâine De O Zi Tăiată Cuburi (cuburi De 1,2 Cm), Fără CrustăPâine De O Zi Tăiată Cuburi (cuburi De 1,2 Cm), Fără Crustă
2 3/4 Uncii (75 Grame) Sultane Aurii2 3/4 Uncii (75 Grame) Sultane Aurii
7
Umpleți fructele zestate și o mână mică de pătrunjel, cimbru și crenguțe de salvie în interiorul păsării și lăsați deoparte cel puțin 15 minute. Se poate face până la o zi înainte și se păstrează la frigider.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1/4 Cană De Grăsime De Porc1/4 Cană De Grăsime De Porc
1 Lingura Unt Nesarat, Topit, Plus 2 Linguri Netopit1 Lingura Unt Nesarat, Topit, Plus 2 Linguri Netopit
1/2 Varză Creață Feliată Mărunt1/2 Varză Creață Feliată Mărunt
1/2 Crenguță Rozmarin1/2 Crenguță Rozmarin
8
Încălziți cuptorul la 240C / ventilator 220C / gaz
Echipamente pe care le vei folosi
2 Linguri De Amestec De Zahăr Brun SPLENDA®2 Linguri De Amestec De Zahăr Brun SPLENDA®
9
Dacă doriți să oferiți păsării o piele aurie frumoasă, rumeniți-o într-o tigaie mare (sau o cutie de prăjire pe bază grea), folosind câteva linguri de ulei de măsline. Ținând pasărea de picioare (poate doriți să folosiți o mănușă de cuptor), apăsați-o pe sâni pentru a se rumeni.
Ingrediente de care veți avea nevoie
3 Linguri De Parmezan Proaspăt Ras, Plus Coaja (opțional)3 Linguri De Parmezan Proaspăt Ras, Plus Coaja (opțional)
Echipamente pe care le vei folosi
Creveți Sotați, DecojițiCreveți Sotați, Decojiți
Carne Asada Feliate Subțire (friptură De Vită)Carne Asada Feliate Subțire (friptură De Vită)
10
Odată rumenită, așezați pasărea în forma de prăjire.
11
Stropiți cu 3 linguri de miere limpede și presărați cu 1 lingură de frunze de cimbru.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1/2 Varză Creață Feliată Mărunt1/2 Varză Creață Feliată Mărunt
Miere LimpedeMiere Limpede
12
Prăjiți pentru timpul calculat, reducând căldura după 10 minute la 190C / ventilator 170C/gaz
13
Acoperiți gâsca cu folie dacă începe să se rumenească prea mult.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Gâscă întreagăGâscă întreagă
Echipamente pe care le vei folosi
Creveți SotațiCreveți Sotați
14
La fiecare 30 de minute, ungeți pasărea cu sucurile de tigaie, apoi turnați grăsimea printr-o sită într-un castron mare rezistent la căldură. Veți ajunge cu cel puțin un litru de grăsime delicioasă, cu excepția cartofilor și a altor legume.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Fulgi De Legume Mixte Sau După GustFulgi De Legume Mixte Sau După Gust
Echipamente pe care le vei folosi
Cu Os, Pe Piele, Pulpe și Pulpe De PuiCu Os, Pe Piele, Pulpe și Pulpe De Pui
2 Tuburi (450 G Fiecare) De Aluat De Prăjituri Cu Unt De Arahide, Refrigerat, înmuiat2 Tuburi (450 G Fiecare) De Aluat De Prăjituri Cu Unt De Arahide, Refrigerat, înmuiat
Creveți Sotați, DecojițiCreveți Sotați, Decojiți
15
La sfârșitul timpului de gătit, lăsați să se odihnească cel puțin 30 de minute, acoperit lejer cu folie. Pasărea nu se va răci, dar va fi umedă și mult mai ușor de sculptat.
Echipamente pe care le vei folosi
Creveți SotațiCreveți Sotați
DificultateExpert
Gata În4 hrs, 5 m.
Porții6
Scor De Sănătate95
Revista