Gâsca prăjită de Crăciun a lui Gordon

Gâsca prăjită de Crăciun a lui Gordon
Gordon ' s Christmas roast goose ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. O porție conține 2494 calorii, 107G de proteine, și 227G de grăsime. Această rețetă servește 6 și costă 9,61 USD pe porție. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Crăciun. Această rețetă de la BBC Good Food necesită frunze de cimbru, lămâi, tei și crenguțe de pătrunjel. Această rețetă este plăcută de 971 de gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 4 ore și 5 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate, paleolitic și primar dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 100%. Acest scor este spectaculos. Rețete similare includ Friptură De Gâscă De Crăciun, Gâsca Crăciunului trecut, și Gâscă de Crăciun cu glazură portocalie.

Instrucțiuni

1
Calculați timpul de gătire: gătiți timp de 10 minute la 240C/ventilator 220C/gaz 9, apoi reduceți la 190C/ventilator 170C/gaz 5 și gătiți timp de 20 de minute pe kg pentru mediu-rar, 32 de minute pe kg pentru mai bine făcut, plus 30 de minute de odihnă.
2
Dacă gâsca este gata, slăbiți șirul și scoateți puțin picioarele și aripile, acest lucru ajută pasărea să gătească mai bine.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Gâscă întreagăGâscă întreagă
Creveți Colosali, Cu Coadă, Curățați și DevenațiCreveți Colosali, Cu Coadă, Curățați și Devenați
3
Verificați interiorul păsării și îndepărtați orice mănuși sau tampoane de grăsime. Folosind vârful unui cuțit ascuțit, marcați ușor pieptul și pielea picioarelor într-o cruce încrucișată. Acest lucru ajută grăsimea să se reducă mai repede în timpul prăjirii.
Echipamente pe care le vei folosi
Gumă De Fructe Cu Dungi PortocaliiGumă De Fructe Cu Dungi Portocalii
4
Radeți coaja de la 4 lămâi și 3 tei.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Felii De Portocale, Tăiate în Jumătate, Pentru OrnatFelii De Portocale, Tăiate în Jumătate, Pentru Ornat
1 Uncie De Varză Mov, Tocată1 Uncie De Varză Mov, Tocată
5
Se amestecă cu 2 lingurițe sare de mare fină, 1 linguriță pudră chineză cu cinci condimente și piper, după gust.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sare De Mare FinăSare De Mare Fină
1 Tub Aluat De Pizza Preparat Din Magazin1 Tub Aluat De Pizza Preparat Din Magazin
6
Condimentați Generos cavitatea gâștei cu sare, apoi frecați bine amestecul de citrice în piele și presărați câteva în interiorul cavității.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Gâscă întreagăGâscă întreagă
5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite5 Bomboane De Napolitană Necco, împărțite
2 3/4 Uncii (75 Grame) Sultane Aurii2 3/4 Uncii (75 Grame) Sultane Aurii
7
Umpleți fructele zestate și o mână mică de pătrunjel, cimbru și crenguțe de salvie în interiorul păsării și lăsați deoparte cel puțin 15 minute. Se poate face până la o zi înainte și se păstrează la frigider.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Lb Mafaldi Fresh, Dacă Este Posibil1 Lb Mafaldi Fresh, Dacă Este Posibil
1 Lingura Unt Nesarat, Topit, Plus 2 Linguri Netopit1 Lingura Unt Nesarat, Topit, Plus 2 Linguri Netopit
2 Cesti Catei De Usturoi2 Cesti Catei De Usturoi
1/2 Crenguță Rozmarin1/2 Crenguță Rozmarin
8
Încălziți cuptorul la 240C / ventilator 220C / gaz
Echipamente pe care le vei folosi
Ceapă Tocată (2 Cepe)Ceapă Tocată (2 Cepe)
9
Dacă doriți să oferiți păsării o piele aurie frumoasă, rumeniți-o într-o tigaie mare (sau o cutie de prăjire pe bază grea), folosind câteva linguri de ulei de măsline. Ținând pasărea de picioare (poate doriți să folosiți o mănușă de cuptor), apăsați-o pe sâni pentru a se rumeni.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1 Sticlă (750 Ml) De Cotes Du Rhône Sau Alt Vin Roșu Sec1 Sticlă (750 Ml) De Cotes Du Rhône Sau Alt Vin Roșu Sec
Echipamente pe care le vei folosi
Pecorino, Grosime De 1/4 InchPecorino, Grosime De 1/4 Inch
Carne Asada Feliate Subțire (friptură De Vită)Carne Asada Feliate Subțire (friptură De Vită)
10
Odată rumenită, așezați pasărea în forma de prăjire.
11
Stropiți cu 3 linguri de miere limpede și presărați cu 1 lingură de frunze de cimbru.
Ingrediente de care veți avea nevoie
2 Cesti Catei De Usturoi2 Cesti Catei De Usturoi
Miere LimpedeMiere Limpede
12
Prăjiți pentru timpul calculat, reducând căldura după 10 minute la 190C / ventilator 170C/gaz
13
Acoperiți gâsca cu folie dacă începe să se rumenească prea mult.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Gâscă întreagăGâscă întreagă
Echipamente pe care le vei folosi
Fâșii De Ardei Roșu Dulce Prăjit și Arpagic Tocat Suplimentar, OpționalFâșii De Ardei Roșu Dulce Prăjit și Arpagic Tocat Suplimentar, Opțional
14
La fiecare 30 de minute, ungeți pasărea cu sucurile de tigaie, apoi turnați grăsimea printr-o sită într-un castron mare rezistent la căldură. Veți ajunge cu cel puțin un litru de grăsime delicioasă, cu excepția cartofilor și a altor legume.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Cuvă PHILADELPHIA® Arpagic și Ceapă Tartinată Cu BrânzăCuvă PHILADELPHIA® Arpagic și Ceapă Tartinată Cu Brânză
Echipamente pe care le vei folosi
Cu Os, Pe Piele, Pulpe și Pulpe De PuiCu Os, Pe Piele, Pulpe și Pulpe De Pui
Bomboanele Lui Peachie-oBomboanele Lui Peachie-o
Pecorino, Grosime De 1/4 InchPecorino, Grosime De 1/4 Inch
15
La sfârșitul timpului de gătit, lăsați să se odihnească cel puțin 30 de minute, acoperit lejer cu folie. Pasărea nu se va răci, dar va fi umedă și mult mai ușor de sculptat.
Echipamente pe care le vei folosi
Fâșii De Ardei Roșu Dulce Prăjit și Arpagic Tocat Suplimentar, OpționalFâșii De Ardei Roșu Dulce Prăjit și Arpagic Tocat Suplimentar, Opțional
DificultateExpert
Gata În4 hrs, 5 m.
Porții6
Scor De Sănătate95
Revista