Gravlax de ghimbir cu sos de coriandru-muștar
Rețeta Gravlax de ghimbir cu sos de coriandru-muștar ar putea satisface pofta ta Scandinavă în jur 45 minute. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 11g de proteine, 4G de grăsime, și un total de 149 calorii. Pentru $1.37 pe portie, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 12. Mergeți la magazin și ridicați garnitura: crenguțe de coriandru, zahăr granulat, file de somon și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Este adus la tine de retetele mele. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, fără lactate, prietenos cu fodmap și pescatarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 31%. Acest scor nu este atât de spectaculos. Rețete similare includ Gravlax cu sos de muștar, Gravlax cu sos picant de muștar, și Gravlax Dilled cu sos de muștar.
Instrucțiuni
Scoateți oasele mici din somon cu pensete; aruncați oasele.
Se amestecă împreună zahăr și următoarele 3 ingrediente.
Se toarnă o treime din amestec într - un vas de copt de 13 x 9 inci.
Așezați fileul de somon peste amestecul de zahăr și acoperiți cu amestecul de zahăr rămas. Acoperiți cu folie de plastic rezistentă.
Așezați un vas de copt de 11 x 7 inci peste somon. Umpleți cu cutii grele.
Lăsați să stea 2 ore la temperatura camerei.
Îndepărtați greutățile și vasul mai mic; se toarnă lichidul. Acoperiți cu folie de plastic rezistentă; se răcește timp de 2 zile.
Clătiți acoperirea din somon; se usucă. Feliați subțire, începând de la capătul cozii.
Se servește pe felii de baghetă prăjite cu sos de coriandru-muștar.
Notă: pentru feliile de baghetă prăjite, tăiați bagheta în felii de 1/4 inch și așezați-o pe o foaie de copt.
Coaceți la 350 timp de 3 până la 4 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc ușor. Se răcește pe rafturi de sârmă.
Vin recomandat: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir și Sauvignon Blanc sunt alegeri excelente pentru somon. Pentru a decide cu privire la alb sau roșu, ar trebui să luați în considerare condimentele și sosurile. Chardonnay este un prieten excelent pentru mâncărurile cremoase cu unt, în timp ce Sauvignon blanc poate completa preparatele din plante sau citrice. Un roșu ușor, cu conținut scăzut de tanin, cum ar fi pinot noir, se potrivește de minune cu somonul fript sau la grătar. Rochioli Estate Chardonnay cu un rating de 4,3 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 42 de dolari pe sticlă.
Rochioli Estate Chardonnay
Acest vin este un bun exemplu al caracteristicilor unice din proprietatea Rochioli și valea râului rus. Aromele de măr copt, fructe tropicale, alune și o notă de condiment se combină cu aromele bogate de mere și aciditatea crocantă.