Gratin de cartofi, șuncă și spanac
Gratinul de cartofi, șuncă și spanac ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Pentru $1.14 pe portie, această rețetă acoperă 25% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă face 8 porții cu 228 calorii, 13g de proteine, și 8g de grăsime fiecare. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați lapte, șuncă, căței de usturoi și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 68%. Acest scor este solid. Încercați Spanac, Fetan și cartofi gratinați - 5 puncte, Duminica savuroasă: spanac, feta și Gratin de cartofi, și Gratin Dauphinois (Gratin De Cartofi) pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 37
Încălziți uleiul într-o tigaie mică antiaderentă la foc mediu-mare.
Adăugați șalotă și usturoi; saut 2 minute sau pana cand se inmoaie.
Se ia de pe foc; se amestecă șuncă, 1/4 linguriță sare, 1/4 linguriță piper, nucșoară și spanac.
Combinați laptele, făina, 1/2 linguriță piper și 1/4 linguriță sare, amestecând cu un bici.
Aranjați jumătate din feliile de cartofi într-o tigaie pătrată de 8 inci acoperită cu spray de gătit; se presară cu 1/4 linguriță de sare.
Întindeți amestecul de spanac peste felii de cartofi. Aranjați feliile de cartof rămase peste amestecul de spanac; se toarnă deasupra amestecul de lapte.
Se presară cu 1/4 linguriță sare. Acoperiți cu folie acoperită cu spray de gătit.
Coaceți la 375 timp de 1 oră și 15 minute sau până când cartoful este fraged. Descoperiți și presărați cu brânză; coaceți încă 15 minute.
Se fierbe gratinul timp de 2 minute sau până când brânza se rumeneste ușor.