Gratin de cartofi și ciuperci Portobello
Gratinul de cartofi și ciuperci Portobello ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă face 10 porții cu 277 calorii, 6g de proteine, și 17g de grăsime fiecare. Pentru $1.87 pe portie, această rețetă acoperă 19% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. Mergeți la magazin și ridicați ciuperci porcini, sare, piper măcinat și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten, întreg 30 și vegan dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 75%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Burgerul de ciuperci Portobello al lui Esselstyn cu cartofi prăjiți dulci, Chili picant de ciuperci Portobello cu cartofi prăjiți, și Gratin De Cartofi-Ciuperci.
Instrucțiuni
Combinați 1 1/2 căni de apă fierbinte și porcini într-un castron mic.
Lăsați să stea până când ciupercile se înmoaie, aproximativ 30 de minute.
Scurgeți, rezervând 2/3 cană de lichid de înmuiere. Se toacă porcini; pus deoparte.
Scoateți și tocați tulpinile din portobellos; așezați într-un castron mare. Folosind o lingură mică, îndepărtați branhiile întunecate de la portobellos și aruncați-le.
Tăiați capacele portobello în bucăți de 1/2 inch; se adaugă în castron.
Încălziți 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare și grea la foc mediu-mare.
Adăugați tulpini și capace portobello tocate și saut 4 minute. Se amestecă usturoiul și porcini rezervati și saut-ul până când ciupercile sunt fragede, aproximativ 10 minute. Se condimentează cu sare și piper.
Preîncălziți cuptorul la 375 buc. F. Înveliți fiecare dintre cele două vase de copt din sticlă de 13x9x2 inci cu 1 lingură de ulei.
Combinați restul de 7 linguri de ulei, cartofi, pătrunjel, cimbru, rozmarin, sare și piper într-un castron mare; aruncați pentru a acoperi.
Strat 1/6 din amestecul de cartofi în fiecare vas preparat (nu va fi suficient să se suprapună felii). Top cartofi în fiecare cu 1/4 din amestecul de ciuperci. Repetați stratificarea. Se acoperă cu cartofii rămași.
Se toarnă 1/3 cană de porcini rezervați lichid de înmuiere peste cartofi în fiecare fel de mâncare. Acoperiți vasele cu folie.
Coaceți gratinele 45 de minute. Descoperiți și coaceți până când blaturile se rumenesc și cartofii sunt fragede, cu aproximativ 40 de minute mai mult. (Poate fi pregătit cu 2 ore înainte.
Lăsați să stea la temperatura camerei. Acoperiți cu folie și reîncălziți în cuptorul de 350 F aproximativ 20 de minute.)
* Ciupercile porcini uscate sunt disponibile pe piețele italiene, magazinele de produse alimentare de specialitate și multe supermarketuri.