Gratin de cartofi, praz și ciuperci
Gratinul de cartofi, praz și ciuperci ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 12. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten are 425 calorii, 14g de proteine, și 26g de grăsime per portie. Pentru $ 3.3 pe portie, această rețetă acoperă 17% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă din rețetele mele are 1 fani. Dacă aveți la îndemână praz, cartofi roșii, ciuperci shiitake și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 40%. Acest scor nu este atât de minunat. Rețete similare includ Gratin de praz și ciuperci, Gratin de cartofi și praz, și Gratin De Cartofi Și Praz.
Instrucțiuni
Într - o tigaie de 12 inci sau o tigaie de 5 până la 6 litri la foc mediu-mare, topiți 2 linguri de unt.
Adăugați ciupercile și amestecați des până aproape fragede, 4 până la 5 minute.
Adăugați usturoiul și amestecați până când ciupercile sunt aurii și fragede pentru a mușca, cu 2 până la 3 minute mai mult.
Transferați într-un castron.
Tăiați și aruncați capetele rădăcinii și vârfurile verzi dure din Praz.
Tăiați tulpinile pe jumătate pe lungime și clătiți bine sub apă curentă, răsturnând straturile pentru a elibera murdăria.
Tăiați transversal în felii de 1/4 inci; ar trebui să aveți aproximativ 4 căni.
În tigaie (nu este nevoie să se spele), la foc mediu-mare, topiți restul de 2 linguri de unt.
Adăugați prazul și cimbrul și amestecați des până când prazul este șchiopătat și începe să se rumenească, 8 până la 10 minute. Se amestecă în ciuperci.
Preîncălziți cuptorul la 35
Cojiți și feliați cartofii în cruce cât mai subțire posibil (Vezi notele). Într-un castron, amestecați împreună bulion, smântână, vin, sare și piper. Într - un vas de copt cu unt de 9 pe 13 inci (3-qt. capacitate), strat uniform o treime din cartofi, jumătate din amestecul de ciuperci-praz și 1 cană de brânză. Se amestecă amestecul de bulion-cremă și se toarnă o treime uniform peste partea de sus. Repet.
Strat cartofi rămași, brânză, apoi amestec de cremă deasupra. Setați vasul într-o tigaie de 10 pe 15 inci.
Coaceți până când cartofii sunt fragede atunci când străpuns și sos este bulbuc, 1 1/2 la 1 3/4 ore. După aproximativ 40 de minute, verificați rumenirea; dacă blatul începe să se întunece înainte ca cartofii să fie fragede, acoperiți ușor cu folie.
Lăsați să stea aproximativ 15 minute înainte de servire.