Gratin De Cartofi-Praz
Gratinul de cartofi-praz ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă face 8 porții cu 418 calorii, 12g de proteine, și 32g de grăsime fiecare. Pentru $1.42 pe portie, această rețetă acoperă 16% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 35 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. Dacă aveți la îndemână unt, smântână grea, lapte și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 40%. Acest scor nu este atât de spectaculos. Încercați Praz De Cartofi Gratinat, Praz De Cartofi Gratinat, și Gratin de cartofi și praz pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 40
Topiți untul într-o tigaie mare, adâncă sau o cratiță la foc mediu-mare.
Adăugați prazul și usturoiul; saut 5 până la 7 minute sau până se înmoaie. Se amestecă rozmarinul, sarea de mare și piperul.
Adăugați cartofi, smântână și lapte în amestecul de praz în tigaie, amestecând ușor pentru a combina. Aduceți amestecul la fierbere, reduceți căldura și fierbeți, neacoperit, 10 până la 15 minute sau până când cartofii sunt abia fragezi. (Nu gătiți prea mult. Cartofii vor fi flexibili, dar nu sunt complet fierți.)
Puneți jumătate din amestecul de cartofi într-un vas de copt ușor uns de 2 1/2 litru.
Se presară cu 1/2 cană de brânză Gruyre și 1/4 cană de parmezan. Se acoperă cu amestecul de cartofi rămas; se presară cu brânzeturile rămase. (Poate fi acoperit și refrigerat peste noapte.
Lăsați să ajungă la temperatura camerei înainte de coacere.)
Coaceți 20 până la 30 de minute sau până când cartofii sunt fragezi și blatul este maro auriu.