Gem De Scorțișoară De Piersici
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de condimente, așa că încercați dulceața de scorțișoară de piersici. O porție conține 179 calorii, 1g de proteine, și 0g de grăsime. Această rețetă servește 30 și costă 35 de cenți pe porție. Dacă aveți scorțișoară, suc de lămâie îmbuteliat, zahăr și alte câteva ingrediente la îndemână, îl puteți face. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 40 de minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegan dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 10%. Acest scor nu este atât de mare. Încercați Gem De Piersici Cu Rubarbă, Tort Bundt cu piersici și scorțișoară prăjită cu zahăr scorțișoară #Bundtamonth, și Sirop De Piersici Cu Scorțișoară pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați sucul și 1 cană de apă într-o oală largă, cu fundul greu. Tăiați aproximativ piersicile; se adaugă în oală. Se aduce la fierbere la foc mediu. Reduceți căldura la minim și fierbeți, amestecând ocazional, până când piersicile sunt fragede și abia încep să se descompună, 10 până la 30 de minute, în funcție de maturitate. Zdrobiți ușor amestecul cu un masher, lăsând câteva bucăți mari.
Adăugați zahăr și scorțișoară; gatiti, amestecand continuu, pana cand zaharul s-a dizolvat, aproximativ 2 minute. Creșteți căldura la mare și fierbeți rapid, amestecând constant, până se îngroașă și în stadiul de gel (vezi mai jos), 20 până la 30 de minute. Îndepărtați orice spumă de sus și aruncați-o.
Gem de oală în borcane de jumătate de halbă, lăsând 1/4 inch de spațiu pentru cap. Procesați timp de 10 minute folosind metoda apei fierbinți (vezi mai jos).
Când conservele ating acea consistență magică de jammy-tartinabilă, dar nu curgătoare-este considerată etapa de gel. Jam seturi la 104°.utilizați un termometru bomboane sau aceste indicii vizuale.
Urmăriți gemul în timp ce gătește. Bulele vor crește în dimensiune pe măsură ce stadiul gelului se apropie.
Ridicați niște gem cu o lingură de lemn și răsturnați-l înapoi în oală. Când se scurge în picături care se îngroașă într-o foaie plată înainte de a ieși din lingură, este un semn că gemul a ajuns în stadiul de gel.
Puneți un pic de gem fierbinte pe o placă înghețată. Dă-i un minut, apoi împinge-l cu degetul. Dacă gemul rece se încrețește în timp ce îl împingeți, gemul dvs. a ajuns la stadiul de gel.
Nu vă lăsați intimidați: obținerea sigiliului potrivit pentru a menține alimentele proaspete este la fel de ușoară ca apa clocotită.
Puneți raftul într-o oală mare. Aranjați borcanele goale, cu partea deschisă în sus, într-un singur strat. (Aranjați un strat complet, chiar dacă intenționați să utilizați doar câteva, pentru a împiedica răsturnarea borcanelor.)
Adăugați apă rece în oală până când există cel puțin 2 centimetri de apă deasupra jantelor borcanelor. Puneți oala la foc mare, acoperiți-o și aduceți apa la fierbere. Puneți capacele, cu partea albă în jos, într-un castron mare.
Pasul pregătiți rețeta conform instrucțiunilor până la pasul de turnare (păstrați fierbinte până când este gata de pus în borcane). Reduceți căldura sub oală, astfel încât apa să fie fierbinte, dar să nu fiarbă.
Pasul folosind clești de conservare, scoateți un borcan de apă fierbinte din oală.
Se toarnă peste capacele din vas. Puneți borcanul pe un prosop de bucătărie curat.
Scoateți încă 2 borcane, turnând apa înapoi în oală și puneți-le pe prosop.
Pasul introduceți pâlnia în primul borcan. Puneți cu grijă mâncarea fierbinte în pâlnie, păstrând spațiul capului-distanța de la partea superioară a amestecului până la partea superioară a borcanului-indicată în rețetă.
Pasul glisați un instrument cu bule între amestec și interiorul borcanului pentru a elibera orice bule de aer, adăugând mai mult amestec, dacă este necesar, pentru a obține spațiul adecvat. Repetați cu mâncarea și borcanele rămase.
Pasul folosiți un prosop de bucătărie curat înmuiat în apă fierbinte pentru a curăța cu atenție marginea fiecărui borcan. Folosiți clești cu vârf moale, un dispozitiv de ridicare a capacului sau degetele pentru a prelua un capac din vas și a-l centra pe borcan. Înșurubați inelul de pe borcan cu vârful degetelor, având grijă să îl faceți suficient de strâns pentru a rămâne centrat, dar nu atât de strâns încât să nu obțineți o etanșare în vid. Repetați până când ați umplut borcanele.
Pasul folosiți clești de conservare pentru a coborî borcanele umplute în apă fierbinte. Asigurați-vă că borcanele sunt acoperite de 2 inci de apă. Acoperiți oala și reveniți la fierbere. Începeți să numărați timpul de procesare când apa fierbe. Când timpul a trecut, opriți focul, îndepărtați capacul oalei și lăsați borcanele să se odihnească timp de 5 minute.
Pasul folosind clești de conservare, scoateți borcanele pe o suprafață acoperită cu prosop.
Lăsați să se odihnească 24 de ore. Pentru a testa sigiliile, scoateți inelele și împingeți ușor capacele. Dacă rămân pe loc, mâncarea poate fi păstrată în siguranță până la un an într-un loc răcoros și întunecat. Dacă capacele nu rămân pe loc, puneți la frigider borcanele și mâncați conținutul în curând.