Gem de rubarbă de afine cu sirop de arțar

Gemul de rubarbă de afine cu sirop de arțar este un fără gluten, prietenos cu fodmap și vegetarian condiment. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 0g de proteine, 0g de grăsime, și un total de 48 calorii. Această rețetă servește 50. Pentru 37 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 1% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână afine, pectină universală pomona, zahăr și alte câteva ingrediente, o puteți face. Poate fi savurat oricând, dar este deosebit de bun pentru Ziua Mamei. 188 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră și 30 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 17%. Acest scor este destul de rău. Încercați Pâine prăjită franceză la cuptor cu afine cu Crumble Amaretti și sirop de arțar de afine, Clătite de afine cu sirop de arțar de afine, și Sirop De Afine De Arțar pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Bateti zaharul si pectina intr-un bol mediu si dati deoparte.
Combinați rubarba și 1/4 cană de apă într-o cratiță mare. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul, se acoperă și se fierbe doar până când rubarba se descompune, 10 până la 12 minute. Între timp, piure afine într-un robot de bucătărie sau blender.
Măsurați 2 căni de rubarbă înăbușită (rezervați orice rubarbă suplimentară pentru o altă utilizare). Întoarceți 2 căni de rubarbă și afinele curățate în cratiță.
Adăugați suc de lămâie, apă de calciu, unt, băț de scorțișoară, anason stelat și fasole de vanilie și aduceți la fierbere la foc mediu-mare.
Adăugați siropul de arțar și amestecul de zahăr-pectină și readuceți amestecul de fructe la fierbere, amestecând continuu. Se fierbe tare timp de un minut.
Scoateți oala de pe foc și îndepărtați orice spumă de pe suprafața gemului cu o lingură de metal rece.
Îndepărtați și aruncați anasonul stelat, bățul de scorțișoară și fasolea de vanilie. Puneți dulceața în borcane sterilizate fierbinți și procesați-le într-o baie de apă fierbinte timp de 10 minute.