Gem De Piersici-Zmeură-Lavandă
Gemul de piersici-zmeură-lavandă ar putea fi doar condimentul pe care îl căutați. Pentru $1.45 pe portie, această rețetă acoperă 6% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 466 calorii, 2G de proteine, și 1g de grăsime. Această rețetă servește 3. Mergeți la magazin și ridicați muguri culinari de lavandă, zmeură, piersici și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegan dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 22%. Acest scor nu este atât de uimitor. Rețete similare includ Gem De Piersici Cu Rubarbă, Dulceata De Lavanda De Piersici, și Dulceata De Lavanda De Piersici.
Instrucțiuni
Puneți mugurii de lavandă într-un castron mic.
Se toarnă 1/4 cană de apă clocotită peste muguri și se lasă să se absoarbă 10 minute. Se strecoară apa parfumată într-un castron și se lasă deoparte; aruncați mugurii.
Într-o tigaie de 4 litri la foc mediu-mare, combinați piersici, zmeură, zahăr și suc de lămâie. Aduceți la fierbere și gătiți, amestecând des, până când lichidul are consistența siropului gros de arțar, aproximativ 14 minute. Se amestecă apa de lavandă și se fierbe, amestecând des, încă 2 minute, sau până când amestecul atinge grosimea dorită (vezi note).
Scoateți gemul de pe foc și lăsați să se răcească timp de 15 minute. Se răcește, acoperit, cu cel puțin 2 ore înainte de utilizare. Jam păstrează, răcit, până la 4 săptămâni.