Gatiti cartea: provensal Olive Fougasse

Nu poți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că dă-i lui Cook cartea: provensal Olive Fougasse o încercare. O porție conține 1393 calorii, 31g de proteine, și 52G de grăsime. Această rețetă servește 2. Pentru $2.45 pe portie, această rețetă acoperă 40% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă de la Serious Eats are 88 de fani. Mergeți la magazin și ridicați drojdie activă, coajă de lămâie, ulei de măsline și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Pentru a consuma zahărul, puteți urma acest fel principal cu Biscuiți De Zahăr Rafinat Din Grâu Integral Fără Zahăr ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 97%. Acest scor este super. Încercați Gatiti cartea: Gelato cu ulei de masline, Fougasse cu ierburi provensale, și Gatiti cartea: tort de citrice cu ulei de masline pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se toarnă 2/3 cană de apă într-o cană de măsurare și se presară peste drojdie și zahăr. Se amestecă cu o lingură de lemn sau o spatulă de cauciuc și se lasă drojdia să se dizolve aproximativ 5 minute. Când amestecul face bule și arată cremos, adăugați încă 1 cană de apă, împreună cu 4 1/2 linguri de ulei de măsline.
Puneți făina și sarea într-un bol mixer și amestecați pentru a combina.
Se toarnă amestecul de drojdie, se atașează cârligul de aluat și se bate la viteză medie-mică timp de 2 până la 3 minute sau până când făina este umezită. Rotiți viteza până la mediu și bateți încă 10 minute sau până când aluatul curăță părțile laterale ale bolului. Aluatul va fi foarte moale și lipicios, aproape ca un aluat, și se va aduna în partea de jos a bolului, dar este în regulă. (Puteți amesteca acest aluat manual folosind o lingură de lemn, dar veți avea nevoie de timp și multă energie, deoarece aluatul este atât de moale și elastic.)
Amestecați măslinele, rozmarinul și coaja de lămâie sau portocală, adăugați-le în mixer și bateți încă un minut. Măslinele nu se vor amesteca complet în aluat, așa că terminați treaba cu o spatulă robustă de cauciuc sau o lingură de lemn.
Ungeți ușor un castron mare și răzuiți aluatul în el. Ungeți ușor partea superioară a aluatului, apoi ungeți o bucată de folie de plastic. Acoperiți vasul cu plasticul, cu partea unsă în jos și puneți-l într-un loc cald până când aluatul își dublează volumul, 1 până la 2 ore, în funcție de căldura camerei dvs.
Amestecați aluatul, acoperiți-l din nou și dați-l la frigider timp de cel puțin 6 ore sau până la 3 zile. (Prefer să las aluatul să se odihnească peste noapte.) Dacă îl păstrați la frigider pentru o vreme, probabil că se va ridica din nou în vârful vasului, caz în care îl puteți amesteca sau nu—nu este crucial.
Scoateți aluatul din frigider, amestecați-l și împărțiți-l în jumătate. Întoarceți 1 bucată de aluat pe o suprafață făinoasă și făinați partea superioară a aluatului.
Rulați aluatul într-un dreptunghi care are aproximativ 12 inci lungime și 7 până la 9 inci lățime. Precizia nu este importantă aici. În timp ce lucrați, ridicați aluatul și făinați din nou blatul dacă aluatul se lipeste.
Transferați aluatul pe o foaie mare de copt antiaderentă sau una căptușită cu un covor de copt din silicon sau hârtie pergament.
Folosind un tăietor de pizza, o lamă de ras cu o singură muchie sau un cuțit X-Acto, tăiați aproximativ 4 bare oblice, de aproximativ 2 inci lungime, într-un unghi în jos pe fiecare parte lungă a dreptunghiului, mai degrabă ca venele de pe o frunză. Dacă doriți, faceți o altă bară verticală de 2 inci lângă partea de sus a dreptunghiului. Din nou, nu vă faceți griji cu privire la precizie. Cu degetele, împingeți ușor și trageți barele deschise, trăgând puțin aluatul pe măsură ce mergeți. Încercați să faceți găurile să se deschidă la aproximativ un centimetru lățime. Pe măsură ce cajolați aluatul, s-ar putea să doriți să trageți puțin mai mult la bază decât în partea de sus, astfel încât să ajungeți cu o pâine plată în partea de jos și se îngustează spre vârf, ca o frunză.
Repetați cu a doua bucată de aluat pe o a doua foaie de copt (sau acoperiți acea porție și readuceți-o la frigider pentru a coace mai târziu).
Acoperiți aluatul cu un prosop de vase și lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute.
Poziționați rafturile pentru a împărți cuptorul în treimi și preîncălziți cuptorul la 450 F. (dacă coaceți doar 1 pâine, coaceți-o pe raftul inferior sau mijlociu.)
Se amestecă lingura rămasă de ulei de măsline cu restul de 2 lingurițe de apă într-o ceașcă mică. Înțepați aluatul peste tot cu o furculiță și, cu o perie de patiserie, acoperiți ușor fougasse cu amestecul de ulei și apă.
Presărați pâinea peste tot cu kosher sau altă sare grosieră.
Glisați foile de copt în cuptor și coaceți timp de 10 minute. Rotiți foile de sus în jos și din față în spate și coaceți încă 8 până la 10 minute sau până când pâinea este aurie—nu se va întuneca prea mult.
Transferați fougasse într-un suport de răcire și lăsați să se odihnească cel puțin 10 până la 15 minute înainte de servire.
Depozitare: puteți păstra aluatul la frigider până la 3 zile, dar odată coaptă, pâinea trebuie consumată în aceeași zi.