Gatiti cartea: Burger si cartofi prajiti
Reteta gatiti cartea: Burger si cartofi prajiti ar putea satisface pofta ta American în aproximativ 45 minute. Această garnitură are 878 calorii, 37g de proteine, și 39G de grăsime pe porție. Această rețetă fără gluten servește 4 și costă $ 4.81 pe portie. Un amestec de port Rubin, șalotă, vin și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. Această rețetă este plăcută de 9 gurmanzi și bucătari. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 73%. Acest scor este destul de bun. Încercați Gatiti cartea: cartofi prajiti, Gatiti cartea: cartofi prajiti cu branza jalape, și Gatiti cartea: Burger de vita cu ciuperci pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Manevrați ușor pentru a menține textura ușoară și suculentă, împărțiți carnea în 4 chiftele de dimensiuni uniforme de aproximativ 1 inch grosime. Burgerii pot fi modelați și refrigerați, acoperiți, timp de câteva ore sau peste noapte.
Lăsați carnea să ajungă la temperatura camerei înainte de gătit.
Cu o mandolină, julienne cartofii în cele mai fine fâșii posibile.
Puneți-le într-un castron și condimentați cu sare și piper după gust. Aruncați pentru a amesteca bine.
Când este gata de gătit, Preîncălziți cuptorul la 450 F.
Înfășurați chiftelele de burger în cartofi doar înainte de gătit.
Ungeți prăjiturile cu albușul bătut. Închideți cartofii într-un prosop de bucătărie curat și apăsați pentru a-i scăpa de excesul de apă. Împărțiți cartofii în 8 grămezi egale.
Întindeți o grămadă pe o suprafață de lucru, deasupra cu un patty, apoi întindeți o altă grămadă de cartofi deasupra și în jurul cărnii. Apăsați ușor, dar ferm cartofii în jurul cărnii, lucrând patty-ul între mâini pentru a forma un pachet strâns și pentru a acoperi complet carnea cu cartofii.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare, rezistentă la cuptor, antiaderentă, la foc mediu-mare, până când este foarte fierbinte.
Așezați burgerii în tigaie și gătiți fără să-i mișcați până când cartofii încep să devină maronii aurii și crocanți, aproximativ 3 minute. Reglați căldura pentru a preveni arderea.
Întoarceți burgerii și puneți-i la cuptor timp de 8 până la 9 minute pentru mediu-rar.
Adăugați mai mult ulei în tigaie, după cum este necesar, astfel încât cartofii să nu se lipească sau să se ardă. (Ar putea fi util aici să folosiți un termometru pentru carne. Ar trebui să înregistreze 125 de exemplare F pentru carnea medie-rară.)
Pentru a construi burgerii, centrați burgerii pe farfurii calde.
Garnisiți cu un vârf de verdeață pentru copii sau ierburi prăjite. Împrăștiați câteva roșii cherry și verdeață în jurul burgerilor și serviți imediat cu sosul pe lateral sau lingurați un cerc de sos în jurul burgerilor.
- face aproximativ 1 1/2 cani -
Într-o cratiță medie, încălziți uleiul de măsline la foc mediu.
Adăugați șalota și gătiți, fără să se rumenească, amestecând ocazional, până când șalota este fragedă și translucidă, aproximativ 5 minute.
Adăugați usturoiul, amestecați și gătiți încă un minut.
Adăugați vinul, aduceți la fierbere și gătiți până când tigaia este aproape uscată, aproximativ 5 minute. Rotiți tigaia pe măsură ce vinul se reduce pentru a vedea clar până la fundul tigaiei. Se amestecă bulionul și cimbru și se readuce sosul la foc mic.
Într-un castron mic, amestecați portul și amidonul de porumb.
Bateți acest amestec în sos și continuați să fierbeți ușor, neacoperit, timp de 6 până la 10 minute. Gustați pentru condimente și reglați cu sare și piper. Sosul poate fi făcut cu o zi înainte și refrigerat, acoperit. Reîncălziți ușor la foc mic. Chiar înainte de servire, rotiți în unt.