Gatiti cartea: Banana Tart Tatin
Gatiti cartea: Banana Tart Tatin ar putea fi doar desertul pe care il cautati. O porție din acest fel de mâncare conține în jur 5g de proteine, 27G de grăsime, și un total de 509 calorii. Această rețetă servește 6. Pentru 92 cenți pe porție, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Dacă aveți la îndemână unt, foietaj, portocală și alte câteva ingrediente, îl puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 26%. Acest scor nu este atât de excelent. Încercați Gatiti cartea: pere Tarte Tatin cu lamaie si anason, Gatiti cartea: Tarta de melasă, și Gatiti Cartea: o tarta de sparanghel si tarhon pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 F.
Tăiați untul în cuburi și puneți-l într-o tigaie robustă, cu o față adâncă, de aproximativ 7 1/2 x 12 inci.
Așezați tigaia la foc mic, lăsați untul să se topească, adăugați zahărul și amestecați constant până se combină complet. Continuați să gătiți timp de aproximativ 5 minute sau până când zahărul s-a dizolvat și amestecul este auriu și caramelizat. Între timp, curățați bananele, feliați-le pe lungime și așezați-le deasupra caramelului auriu.
Se ia de pe foc, apoi se presară peste scorțișoară și se rade fin peste coaja de jumătate de portocală.
Pentru a vă face toppingul de patiserie: praf o suprafață de lucru curată și sucitor cu făină. În loc să vă puneți patiseria în jos și să o rulați, așezați-o pe o parte și rulați-o de acolo, acest lucru vă va oferi o textură mai ușoară și mai clară.
Întindeți foaia de patiserie până când aveți o formă dreptunghiulară de aproximativ aceeași dimensiune ca tigaia și aproximativ 1/8 inch grosime. Drapează-ți patiseria peste sucitorul tău și așează-l cu grijă pe tigaia de prăjire, înfășurându-l ușor în jurul bananelor pentru a te asigura că sunt bine acoperite, fără goluri. Folosind un cuțit sau o furculiță, înțepați patiseria de câteva ori.
Așezați tava în partea de sus a cuptorului preîncălzit timp de 25 până la 30 de minute, până devine aurie.
Pentru a vă servi tatinul de tartă: când tatinul de tartă este gata, trebuie să-l întoarceți imediat sau va ajunge să se lipească de tigaie. Pentru a face acest lucru, acoperiți-vă mâna cu un prosop de bucătărie pliat, țineți cu grijă tava cu o placă de servire sau o placă deasupra și întoarceți-o ușor. Folosind vârful unui cuțit, trageți un colț de patiserie în sus pentru a verifica dacă totul este gătit dedesubt (dacă nu, introduceți-l înapoi în cuptor pentru încă câteva minute), apoi scoateți totul din tigaie.
Dacă utilizați crincormme fraiche sau frișcă: puneți-l într-un castron, radeți peste restul de coajă de portocală și amestecați bine.
Presărați câteva linguri de nucă de cocos mărunțită neîndulcită pe o farfurie și rulați rapid o lingură de înghețată în ea până când este acoperită.
Servește-ți tarta tatin și mănâncă imediat!