Gammon glazurat cu sos de pătrunjel și cidru
Gammon glazurat cu sos de pătrunjel și cidru necesită aproximativ 6 ore și 30 de minute de la început până la sfârșit. Această rețetă face 12 porții cu 1715 calorii, 50g de proteine, și 153G de grăsime fiecare. Pentru $5.98 pe portie, această rețetă acoperă 36% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 126 de gurmanzi și bucătari. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. Funcționează bine ca fel principal. Un amestec de cuișoare, marmeladă de whisky tăiată fin, boabe de piper și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de gustoasă. În general, această rețetă câștigă o scor spoonacular spectaculos de 82%. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete similare: Caise & Mere Glazurate Gammon, Slow Cooker Cider a tras carne de porc cu sos de grătar de cidru, și Napi glazurați cu Scallions și pătrunjel.
Instrucțiuni
În loc să înmuiați șunca peste noapte pentru a scăpa de excesul de sare, urmați metoda mea scurtă.Se cântărește articulația și se calculează timpul de braconaj, permițând 25 de minute pentru fiecare 450g/1lb și se pune articulația într-o tigaie foarte mare. Se acoperă cu apă rece și se aduce la fierbere, apoi se scurge toată apa.
Se toarnă 600 ml/1 halbă de cidru în tigaie și apoi se toarnă suficientă apă rece pentru a acoperi îmbinarea.
Adăugați ceapa, morcovii, frunzele de dafin, tulpinile de pătrunjel, cuișoarele și boabele de piper. Aduceți încet la fierbere, reduceți focul, apoi acoperiți și fierbeți foarte ușor pentru timpul calculat. Lăsați îmbinarea să se răcească în stoc (peste noapte este ideală).
Preîncălziți cuptorul la 180C/ gaz 4/ventilator 160C. ridicați îmbinarea din stoc, apoi strecurați stocul și măsurați 500ml / -8°l oz. Îndepărtați coaja de pe articulație și marcați grăsimea într-un model de diamant.
Puneți îmbinarea într-o formă grea de prăjire (dacă este wibblywobbly, sprijiniți-o cu un teanc de folie scrunched-up), turnați peste cidrul rămas și fierbeți la cuptor timp de 45 de minute până la 1 oră, ungând frecvent până când începe să se rumenească. Dacă tigaia devine uscată, stropiți cu cidru sau apă pentru a acoperi fundul cositorului.
Între timp, începeți sosul.
Puneți laptele, tulpinile de pătrunjel și frunzele de dafin într-o cratiță, aduceți la fierbere și lăsați la infuzat cât timp aveți.
Scoateți îmbinarea din cuptor și ridicați temperatura la 200C/gaz 6/ventilator 180C.
Puneți jumătățile portocalii în jurul articulației. Topiți marmelada, periați-o cu generozitate pe tot gammonul și portocalele, apoi reveniți la cuptor timp de 10 minute pentru a glazura. Ridicați gammonul și portocalele pe un vas de servit, acoperiți și păstrați cald în timp ce terminați sosul.
Presărați făina în forma de prăjire și răzuiți și amestecați pentru a se amesteca cu sucurile.
Așezați pe plită și gătiți câteva minute, amestecând, pentru a găti făina.Se toarnă treptat stocul măsurat și se bate bine. Acum adăugați laptele infuzat strecurat și aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și fierbeți timp de 10 minute. Se strecoară într-o cratiță curată, Se amestecă frunzele de pătrunjel tocat și smântâna, apoi se încălzește ușor și se verifică condimentul.
Se toarnă într-un ulcior cald și se servește cu îmbinarea.