Galette Cu Mere Cu Țepi
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați Galette cu mere cu țepi. Această rețetă servește 10 și costă 85 de cenți pe porție. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 4G de proteine, 5g de grăsime, și un total de 323 calorii. Dacă aveți la îndemână calvados, mere galan, făină și alte câteva ingrediente, îl puteți face. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Este o opțiune bună dacă urmați un vegetarian dieta. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 3 ore și 30 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 21%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Cidru De Mere Cu Vârf, Cifre De Afaceri Cu Mere Cu Rom, și Cidru De Mere Cu Vârf.
Instrucțiuni
Combinați făina, zahărul, sarea și untul într-un castron mediu. Folosind un blender de patiserie sau degetele, amestecați untul în ingredientele uscate până când este în bucăți de mazăre, aproximativ 5 minute.
Adăugați gălbenușurile de ou și 4 linguri de apă cu gheață și amestecați doar până când aluatul se reunește. (
Combinați toate ingredientele într-o tigaie mare la foc mediu. Gatiti, amestecand, pana cand zaharul s-a dizolvat si merele au inceput sa-si elibereze sucurile, aproximativ 4 minute. Fierbeți până când merele sunt fragede la exterior, dar încă ferme atunci când un cuțit este introdus în mijloc, cu aproximativ 15 până la 20 de minute mai mult.
Scoateți tigaia de pe foc. Folosind o lingură cu fante, transferați merele într-un vas puțin adânc pentru a se răci cel puțin 10 minute. Puneți tigaia cu sucurile rezervate deoparte pentru mai târziu use.To asamblați: odată ce aluatul s-a răcit, așezați-l pe o suprafață ușor făinată și, folosind un sucitor făinat, rulați-l într-un cerc de 16 inci (aproximativ 1/4 inch grosime).
Transferați pe o foaie de copt tapetată cu pergament. Îndoiți ușor marginile patiseriei după cum este necesar pentru a se potrivi pe foaia de copt, transferați la frigider și răciți cel puțin 30 de minute. Între timp, încălziți cuptorul la 425 F și aranjați un suport în mijloc.
Scoateți aluatul din frigider și desfaceți marginile.
Întindeți merele răcite în centrul patiseriei, lăsând o margine de 2 inci.Îndoiți marginile aluatului peste umplutură, acoperind aproximativ 1 inch de mere și plisând aluatul la fiecare 2 inci pe măsură ce mergeți.Punctați merele cu untul, apoi periați ușor marginea de patiserie cu apă și presărați cu zahărul grosier de șlefuit.
Coaceți Galeta până când patiseria este aurie și merele sunt fragede, aproximativ 40 până la 45 de minute.În timp ce Galeta se coace, întoarceți tigaia cu sucurile de mere la foc mediu și reduceți la 1/4 cană, aproximativ 20 de minute.
Se ia de pe foc, se amestecă Calvados și se lasă deoparte.
Transferați Galeta coaptă într-un raft și turnați amestecul de Calvados peste mere.
Se servește cald cu înghețată de fasole de vanilie.Asocierea băuturilor: Badia di Morrona Vin Santo, Italia. Fabricat din struguri parțial uscați, Vin Santo are de obicei arome minunate de nuci prăjite, caise și pere, cu puțin condiment de vanilie. Acestea vor completa merele și scorțișoara fără a călca pe ele, în timp ce aciditatea bună va ridica desertul.