Ful Medames
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați Ful Medames. Această rețetă fără gluten și vegană servește 6 și costă 88 cenți pe porție. O porție conține 215 calorii, 6g de proteine, și 15g de grăsime. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Un amestec de fulgi de ardei iute, sare, fasole Fava egipteană și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Cu o lingură scor de 72%, acest fel de mâncare este destul de bun. Încercați Ful Medames (Fava Bean Dip), și Cina În Seara Asta: Ful Medames (Fasole De Mic Dejun În Stil Egiptean) pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Deoarece timpul de gătit variază în funcție de calitatea și vârsta boabelor, este bine să le gătiți în avans și să le reîncălziți când sunteți gata de servit. Gătiți fasolea scursă într-o porție proaspătă de apă nesărată într-o cratiță mare, cu capacul pus până se înmoaie, adăugând apă pentru a le menține acoperite și sare când fasolea s-a înmuiat. Ei iau 2-2 1/2 ore de fierbere ușoară. Când fasolea este moale, lăsați lichidul să se reducă. Este obișnuit să scoateți o oală sau două din fasole și să le zdrobiți cu o parte din lichidul de gătit, apoi amestecați-l înapoi în fasole. Aceasta este pentru a îngroșa sosul.
Serviți fasolea în boluri de supă presărate cu pătrunjel tocat și însoțite de pâine Arabă.
Treceți în jurul ingredientelor de pansament pentru ca toată lumea să se ajute singuri: o sticlă de ulei de măsline extravirgin, lămâile sferturi, sare și piper, o farfurioară cu usturoiul zdrobit, una cu fulgi de ardei iute și una cu chimen măcinat.
Fasolea se mănâncă ușor zdrobită cu furculița, astfel încât să absoarbă pansamentul.
Cojiți ouăle fierte tari—1 de persoană-pentru a le tăia în vasul cu fasolea.
Completați fasolea cu o salată de castraveți și roșii tocate și ceapă sau ceapă ușoară feliată subțire. În caz contrar, treceți în jurul unei grămezi bune de scallions și roșii sferturi și castraveți tăiați în bețișoare.
Se servește cu sos de cremă tahina (pagina 6
sau salată (pagina 67), cu murături și ceapă feliată înmuiată în oțet timp de 30 de minute.
Un alt mod de a servi medame pline este sufocat într-un sos de roșii usturoi (vezi pagina 464).
În Siria și Liban, mănâncă medame pline cu iaurt sau brânză feta, măsline și castraveți mici.
Un mod tradițional de îngroșare a sosului este de a arunca o mână de linte roșie (1/4 cană) în apă la începutul gătitului.
În Irak, fasolea maro mare este folosită în locul celor mici egiptene, într-un fel de mâncare numit badkila, care se vinde și la micul dejun pe stradă.
Retipărit cu permisiunea din noua carte a alimentelor din Orientul Mijlociu de Claudia Roden, (C) 2000, Knopf