Friptură de vită cu sos de Port
Friptura de vită cu sos de Port este o fără gluten și primar felul principal. O porție conține 619 calorii, 33g de proteine, și 47G de grăsime. Pentru $6.19 pe portie, această rețetă acoperă 19% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 10. Dacă aveți la îndemână șalotă, filet de vită, coniac și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a consuma ardeiul, puteți urma acest fel principal cu Desert Ușor De Mentă ca desert. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 45%. Acest scor este destul de bun. Încercați Friptură De Vită Cu Sos De Ciuperci De Port, Filet de vită prăjit cu sos de ciuperci-Port, și Gorgonzola-filet de vită umplut cu sos de vin de Port pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Presărați întreaga suprafață de filet de vită cu sare kosher grosieră.
Așezați carnea de vită pe setul de rafturi peste foaia mare de copt cu margini. Refrigerați neacoperit cel puțin 24 de ore și până la 36 de ore.
Topiți 2 linguri de unt într-o cratiță mare la foc mediu-mic.
Se adaugă șalotă;saut până la moale, 3 minute.
Adăugați coniac, rozmarin și 1 linguriță de piper crăpat și gătiți până se evaporă lichidul, 1 minut.
Adăugați Port; aduceți la foc mic.
Adăugați tot stocul de carne de vită. Se fierbe până se reduce la 1 1/2 cană, aproximativ 20 de minute. Se strecoară în cratiță medie, apăsând pe solide pentru a extrage cât mai mult lichid posibil. Aruncați solidele în filtru. Faceți înainte: se poate face cu 24 până la 36 de ore înainte. Se răcește ușor, apoi se acoperă și se răcește.
Lăsați carnea de vită să stea la temperatura camerei cu 1 oră înainte de prăjire. Poziționați raftul în centrul cuptorului și preîncălziți-l la 425 F. frecați carnea de vită peste tot cu ulei; presărați cu 2 linguri boabe de piper crăpate, apăsând pentru a adera. Întoarceți carnea de vită la raft pe foaia de copt și prăjiți până când termometrul cu citire instantanee introdus în cea mai groasă parte a cărnii înregistrează 125 de ani pentru mediu-rar (135 de ani până la 140 de ani în partea cea mai subțire), aproximativ 30 de minute.
Scoateți friptura din cuptor și lăsați să se odihnească 15 minute.
Aduceți sosul la fiert; bateți în restul de 2 linguri de unt. Condimentează sosul după gust cu sare și piper.
Tăiați șirul de la friptură.
Tăiați friptura transversal în felii groase de 1/2 inch; aranjați pe platou.
Chateau Coufran 2003 (Franța, 23 USD). Notele piele, pământești și fructele subtile din acest Bordeaux cu corp mediu sunt perfecte pentru filet.
Sărarea în avans, numită și saramură uscată, se face adesea pentru a îmbunătăți textura bucăților de carne sinuoase. Dar funcționează și magie pe tăieturi fragede, amplificând aroma și suculența. Sună contraintuitiv; ani de zile înțelepciunea acceptată a fost că pre-sărarea usucă carnea. Dar sărarea moderată pe care o veți face aici face contrariul. Apa este mai întâi extrasă din carne și apoi este reabsorbită; această umiditate mai sărată și mai aromată ajută la intensificarea gustului. Mai mult, exteriorul filetului se usucă ușor, făcându-l să se rumenească mai repede în cuptor.