Friptură de pui prăjită cu sos
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați friptura de pui prăjită cu sos. O porție conține 586 calorii, 32g de proteine, și 39G de grăsime. Această rețetă servește 6. Pentru $2.9 pe portie, această rețetă acoperă 21% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. 2 persoane au făcut această rețetă și ar face din nou. Această rețetă este tipică bucătăriei sudice. Dacă aveți la îndemână sare și piper, lapte, făină și alte câteva ingrediente, o puteți face. Pentru a folosi făina, puteți urma acest fel principal cu Tartă de mere cu sos de Caramel ca desert. Este perfect pentru valentin zi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 35 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 55%. Acest scor este destul de bun. Încercați Pui-Fried Steak & Sos, Pui prăjit friptură și sos, și Friptură de pui prăjită cu sos pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți o tigaie medie-înaltă la foc mediu-mare.
Adăugați ulei. Nota bucătarului: uleiul este încălzit atunci când aruncați puțină făină și uleiul scuipă.
Scoateți fripturile cubului cu un ciocan de carne până când au o grosime de 1/4 până la 1/2 inci. Sare și piper pe ambele părți.
Amestecați făina, cayenne și boia de ardei împreună într-un bol. Bateți ouăle într-un alt bol. Trageți fripturile prin făină, apoi amestecul de ouă, apoi prin făină din nou.
Așezați friptura cu grijă în tigaie, deoarece uleiul se va stropi. Gatiti pana se rumeneste, aproximativ 4 pana la 6 minute pe fiecare parte. Când ați terminat, așezați pe o tavă căptușită cu prosoape de hârtie, țineți-o într-un cuptor cald și repetați procedura cu celelalte bucăți de friptură.
Când toate fripturile au fost gătite, turnați toate, cu excepția a 2 linguri de ulei de gătit și reduceți focul.
Adăugați 3 linguri de amestec de făină rămasă în ulei și bateți pentru a crea o pastă. Gatiti pana la aur, aproximativ 1 minut. Adăugați treptat laptele în amestecul de făină și ulei în timp ce bateți împreună. Condimentează sosul cu sare și piper, după gust.
Lăsați să gătească până se îngroașă; aproximativ 10 minute.
Turnați sosul peste friptură pentru a termina și garnisiți cu pătrunjel.
Vin recomandat: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon și Pinot Noir sunt alegerile mele de top pentru friptură. La urma urmei, carnea de vită și vinul roșu sunt o combinație clasică. În general, fripturile mai slabe se potrivesc bine cu roșii ușoare sau medii, cum ar fi pinot noir sau merlot, în timp ce fripturile mai grase se pot descurca cu un roșu îndrăzneț, cum ar fi cabernet sauvingnon. Mt. Brave Merlot cu un rating de 5 stele din 5 pare a fi un meci bun. Costă aproximativ 59 de dolari pe sticlă.
![Mt. Viteazul Merlot]()
Mt. Viteazul Merlot