Friptură de porc în sos brun Asiatic
Friptura de porc în sos brun asiatic este o fără gluten rețetă cu 6 porții. O porție conține 325 calorii, 30g de proteine, și 15g de grăsime. Pentru $1.74 pe portie, această rețetă acoperă 22% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Este adus la tine de Allrecipes. Această rețetă este plăcută de 2 gurmanzi și bucătari. Dacă aveți la îndemână sos de stridii, oțet de orez, pudră de usturoi și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Funcționează bine ca sos. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 1 oră și 35 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 59%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Friptură De Porc Asiatică, Taitei asiatici cu carne de porc fripta, și Aragaz Lent Friptură De Porc Asiatică.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 grade F (175 grade C).
Bateți pudra de ghimbir, pudra de usturoi, pudra de ceapă, piperul alb și sarea împreună într-un castron până când frecarea uscată este amestecată uniform. Măsurați 1 lingură de frecare uscată și lăsați-o deoparte.
Aplicați cu generozitate restul de frecare uscată pe umărul de porc.
Încălziți uleiul de măsline și untul împreună într-o tigaie grea din fontă la foc mediu-mare. Gatiti umarul de porc in amestec fierbinte de unt-ulei pana se rumeneste pe toate partile, 1-2 minute pe fiecare parte.
Puneți tigaia și umărul de porc în cuptorul preîncălzit și gătiți până când carnea de porc este gătită, 1 până la 2 ore. Un termometru cu citire instantanee introdus în centru ar trebui să citească cel puțin 145 de grade F (63 de grade C).
Transferați umărul de porc într-un platou de servire.
Turnați oțet în tigaie și aduceți la fierbere în timp ce răzuiți bucățile de mâncare rumenite de pe fundul tigaiei cu o lingură de lemn până când lichidul este evaporat, 1 până la 2 minute.
Adăugați 1 lingură de frecare uscată rezervată, sos de stridii și sos Worcestershire în tigaie; aduceți la fierbere. Reduceți căldura și fierbeți la foc mic; se amestecă 1 cană de pui și se fierbe la foc mic.
Bateți 1 cană rămasă de pui și amidon de porumb împreună într-un castron până se omogenizează; se amestecă în amestecul de pui la foc mic până când sosul se îngroașă, 1 până la 2 minute. Se amestecă zahărul și pasta de chile în sos și se fierbe până se dizolvă zahărul, aproximativ 1 minut.
Se toarnă sosul peste friptură și se ornează cu scallions.
Vin recomandat: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer și Riesling sunt alegerile mele de top pentru Asia. Cel mai bun vin pentru mâncarea asiatică depinde de bucătărie și fel de mâncare - desigur - dar aceste albe acide se împerechează cu o serie de mese tradiționale, picante sau nu. Gabrielskloof Chenin Blanc cu un rating de 4,4 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 20 de dolari pe sticlă.
![Gabrielskloof Chenin Blanc]()
Gabrielskloof Chenin Blanc
Chenin Blanc 2019 a fost fermentat în mod natural în butoaie vechi de 85% cu intervenție minimă, restul fiind supus fermentării în rezervoare de oțel. Pe nas, mere verzi, coaja de var, miere și piatră umedă. Un gust elegant, cu echilibru, prospețime și o textură încântătoare.