Friptură de miel cu ienupăr și rozmarin
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați friptura de miel cu ienupăr și rozmarin. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten, fără lactate, paleolitică și primară are 364 calorii, 49G de proteine, și 13g de grăsime pe porție. Această rețetă servește 6 și costă 4,63 USD pe porție. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 30 de minute. 28 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Această rețetă de la BBC Good Food necesită căței de usturoi, crenguțe de rozmarin, vin și fructe de ienupăr. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 94%, care este super. Rețete similare sunt Friptură de miel cu rozmarin, Friptură de miel cu rozmarin, și Picior de friptură de miel cu usturoi și rozmarin.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 190C / 170C ventilator / gaz
Amestecați usturoiul, rozmarinul, boabele de piper și ienupărul împreună cu suficient ulei de măsline pentru a face o pastă.
Scoateți mielul din frigider și frecați energic cu pasta, apoi lăsați deoparte aproximativ 1 oră în timp ce mielul ajunge la temperatura camerei.
Așezați piciorul într-o formă de prăjire și prăjiți timp de aproximativ 1 oră 45 de minute.
Scoateți mielul și lăsați să se odihnească pe o scândură învelită în folie timp de cel puțin 30 de minute. Acest lucru vă va oferi miel care este încă ușor roz la mijloc. Dacă preferați carnea bine făcută, gătiți timp de 2 ore, apoi lăsați să se odihnească așa cum este menționat.
Se toarnă cât mai multă grăsime din tigaie, apoi se pune tigaia pe foc direct, răzuind orice bucăți.
Se toarnă vinul, se aduce la fierbere și se reduce puțin răzuirea tigaiei cu o lingură de lemn. Se strecoară sucurile într-o cratiță și se condimentează după gust. Când mielul s-a odihnit, feliați-l. Introduceți orice suc în sos, apoi reîncălziți și serviți.