Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați curcanul prăjit cu sos de rodie. Această rețetă face 10 porții cu 917 calorii, 113g de proteine, și 41G de grăsime fiecare. Pentru $2.45 pe portie, această rețetă acoperă 39% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Ziua Recunostintei va fi și mai special cu această rețetă. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. Este adus la tine de Epicurious. Un amestec de piper, garnitură: rodii, ceapă și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Pentru a consuma untul nesărat, puteți urma acest fel principal cu Budinca De Ciocolata Cu Lapte De Migdale ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 69%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ Friptură de curcan cu sos de rodie, Curcan simplu prăjit cu sos bogat de curcan, și Piept de curcan prăjit cu sos cremos și sos de rodie de afine.
Instrucțiuni
1
Puneți raftul cuptorului în treimea inferioară a cuptorului și preîncălziți cuptorul la 350 F.
Echipamente pe care le vei folosi
Cuptor
2
Clătiți curcanul în interior și în exterior și uscați-l. Lucrând din cavitatea gâtului (mică), treceți degetele între piele și carne pentru a slăbi pielea de la sân, picioare și coapse, având grijă să nu rupeți pielea. Frecați untul înmuiat între piele și carne, apoi presărați cavitățile de curcan și pielea cu sare și piper. Îndoiți pielea gâtului sub corp și fixați-o cu frigarui metalic și pliați vârfurile aripilor sub sân. Umpleți cavitatea mare cu crenguțe de ceapă și cimbru și legați tobe împreună cu sfoară de bucătărie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sare și Piper
Cimbru Proaspăt
Copane De Pui
Unt
Toată Turcia
Ceapă
Carne
Condimente Uscate Freca
Echipamente pe care le vei folosi
Sfoară De Bucătărie
Frigarui De Metal
3
Periați pielea peste tot cu puțin unt topit.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Unt
4
Puneți curcanul pe raft într-o tigaie mare ignifugă și prăjiți, ungând cu puțin unt topit și/sau sucuri de tigaie la fiecare 20 de minute (dacă curcanul se rumeneste prea repede, acoperiți ușor cu folie), până când termometrul este introdus în partea cărnoasă a coapsei (nu atingeți osul) înregistrează 170 de metri cubi f, 2 1/2 până la 3 1/2 ore.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Unt
Toată Turcia
Os
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie De Prăjire
Termometru De Bucătărie
Folie De Aluminiu
5
Înclinați cu grijă curcanul, astfel încât orice sucuri din interiorul cavității mari să intre în tigaia de prăjire, apoi transferați curcanul într-un platou (nu curățați tigaia de prăjire) și lăsați-l să stea, acoperit slab, 30 de minute (temperatura cărnii coapsei va crește la 180 F).
Ingrediente de care veți avea nevoie
Toată Turcia
Carne
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie De Prăjire
1
Gatiti zaharul intr-o cratita grea uscata de 1 litru la foc moderat, netulburata, pana incepe sa se topeasca. Continuați să gătiți, amestecând ocazional cu o furculiță, până când zahărul este topit într-un caramel auriu profund.
Ingrediente de care veți avea nevoie
1/3 Cană Suc Proaspăt De Lămâie Cheie
Zahăr
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu Sos
2
Adăugați 1/2 cană de suc de rodie (aveți grijă; amestecul va bule și se va aburi puternic) și se fierbe la foc mic, amestecând ocazional, până când caramelul se dizolvă.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Suc De Rodie
1/3 Cană Suc Proaspăt De Lămâie Cheie
3
Scoateți siropul de pe foc.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Sirop
4
Turnați sucurile de tigaie printr-o sită cu ochiuri fine într-o măsură de sticlă de 1 litru sau într-un castron, apoi îndepărtați grăsimea și rezervați 1/4 cană din ea.
Echipamente pe care le vei folosi
Sita
Bol
Tigaie
5
Adăugați suficient stoc de curcan la sucurile de tigaie pentru a totaliza 3 1/2 căni de lichid. Se întinde tigaia de prăjire pe 2 arzătoare, apoi se adaugă apă și se degajează tigaia fierbând la foc mare, amestecând și răzuind bucăți maro, 1 minut.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Turcia Stoc
Apă
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie De Prăjire
6
Se toarnă prin sită cu ochiuri fine în măsură de sticlă cu stoc.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Stoc
Echipamente pe care le vei folosi
Sita
7
Bateți împreună grăsimea rezervată și făina într-o cratiță grea de 3 litri și gătiți roux la foc moderat, amestecând, până la auriu pal, 7 până la 10 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Făină Pentru Toate Scopurile
Echipamente pe care le vei folosi
Bateti
Tigaie Cu Sos
8
Adăugați amestecul de stoc fierbinte într-un flux, amestecând constant pentru a preveni cocoloașele. Se aduce la fierbere, șoptind și se adaugă sirop de rodie, apoi se reduce focul și se fierbe, șoptind ocazional, până se îngroașă, aproximativ 5 minute. Se amestecă orice suc de curcan acumulat pe platou și se fierbe sosul 1 minut. Se condimentează cu sare și piper și se amestecă restul de lingură de suc de rodie.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Suc De Rodie
Sirop De Rodie
Sare și Piper
Toată Turcia
Sos
Stoc
Echipamente pe care le vei folosi
Bateti
9
Scoateți sfoara și frigăruia din curcan și aruncați ceapa și cimbru din cavitate.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Toată Turcia
Ceapă
Cimbru
Echipamente pe care le vei folosi
Frigarui
10
Serviți curcanul cu sos pe lateral.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Toată Turcia
Sos
1
Tăiați 2 până la 3 rodii în jumătate transversal, apoi sucați cu un storcător manual sau electric; alternativ, scoateți semințele din rodie și pulsați semințele într-un robot de bucătărie până când sunt suculente, apoi transferați semințele într-o sită și lăsați să se scurgă, apăsând și aruncând solidele.* Siropul de rodie poate fi făcut cu 1 zi înainte și păstrat, acoperit, la temperatura camerei.