Friptură de curcan cu sos de ciuperci
Această rețetă fără lactate și vegetariană servește 8 și costă $1.53 pe portie. O porție conține 141 calorii, 7g de proteine, și 9g de grăsime. Acesta va fi un hit la dvs Ziua Recunostintei eveniment. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 16 ore și 45 de minute. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți la îndemână ciuperci, frunze de tarhon, ceapă și alte câteva ingrediente, o puteți face. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 68%. Acest scor este solid. Încercați Curcan prăjit cu saramură de ienupăr cu sos de ciuperci Chanterelle, Friptură de vită cu sos de ciuperci-coniac, și Friptură de porc cu sos de ciuperci de mere pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Se încălzește cuptorul la 450 F.
Scoateți curcanul din frigider și odihniți-vă la temperatura camerei timp de 30 până la 40 de minute. Frecați întreaga pasăre cu ulei de măsline și condimentați în interior și în exterior cu sare și piper. Curățați și sferturiți o ceapă.
Așezați ceapa, salvie, cimbru, maghiran, rozmarin și frunze de dafin în cavitatea curcanului.
Așezați curcanul pe un suport de prăjire cu ulei, așezat într-o tigaie și prăjiți timp de 30 de minute. Reduceți temperatura la 350 de euro F. ungeti Turcia la fiecare 45 de minute. Când temperatura internă a coapsei curcanului ajunge la 160 cm.f, se face. (Timpul Total de prăjire este de aproximativ 12 minute pe kilogram.) În timp ce curcanul se prăjește, începeți să faceți sosul de ciuperci.
Combinați bulionul de pui și măruntaiele de curcan și gâtul într-o cratiță mare la foc mediu-mare și aduceți la fierbere. Reduceți căldura la minim și fierbeți, degresând ocazional pentru a îndepărta impuritățile.Când carnea gâtului este complet fragedă, aproximativ 1 oră, scoateți-o de pe foc și strecurați-o printr-o strecurătoare cu plasă fină. Puneți bulionul deoparte și rezervați gâtul și măruntaiele, dacă utilizați.
Scoateți carnea de pe gât și tocați-o grosolan cu măruntaie dacă doriți să le adăugați la sosul finit.
Transferați curcanul pe o tăietură și lăsați-l să se odihnească cel puțin 20 de minute, tentat ușor cu folie de aluminiu pentru a se menține cald. (Lăsați sucurile în tigaia de prăjire.) Între timp, terminați sosul.Curățați a doua ceapă și tăiați-o în zaruri mici; rezervă.
Așezați tigaia cu picăturile de tigaie pe două arzătoare la foc mediu.
Adăugați ciupercile și ceapa tăiată cubulețe și gătiți, amestecând ocazional, până se rumenesc ușor, aproximativ 10 minute. Cerneti faina si gatiti, amestecand continuu, pana cand faina este complet incorporata (sosul se va uni si va incepe sa arate usor lucios).
Se adaugă amestecul de bulion și se fierbe, amestecând frecvent, timp de 20 de minute.
Se adaugă tarhon și se condimentează cu sare și piper. Sculptați curcanul și serviți cu sos.Asocierea băuturilor: Maysara Jamsheed Pinot Noir, Oregon. Un roșu ușor și fructat este întotdeauna grozav cu curcanul, dar adăugarea de sos de ciuperci în această rețetă împinge acel roșu spre Pinot Noir, care este un însoțitor clasic al ciupercilor. Acest minunat Pinot din Oregon are fructe pure, dar restrânse, aducând arome pământești de ciuperci și sfeclă.