Friptură de coastă în picioare cu Cabernet au Jus
Standing Rib Roast cu Cabernet au Jus este un fel principal fără gluten și fără lactate. O porție conține 1137 de calorii, 44 g de proteine și 96 g de grăsimi. Această rețetă servește 9 și costă 7,43 USD per porție. 1 persoană a fost impresionată de această rețetă. Poate fi savurat oricand, dar este deosebit de bun de ziua indragostitilor. Vă este adus de Foodnetwork. Mergeți la magazin și luați rozmarin și cimbru, cartofi, căței de usturoi și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează în jur de 2 ore și 40 de minute. În general, această rețetă câștigă un scor solid de 60%. Utilizatorilor cărora le-a plăcut această rețetă le-a plăcut și Rețeta de friptură de coastă în picioare cu jus, friptură de coastă în stare uscată cu jus de salvie și friptură de coastă în picioare uscată cu jus de salvie.
Instrucțiuni
Cumpărarea și tunderea: atunci când comandați friptura de coastă de la un măcelar, asigurați-vă că solicitați o friptură „de top” tăiată din capătul mic; cele mai bune fiind coaste de la 12 la 1
Rugați măcelarul să taie coloana vertebrală. Oasele de coastă arată cel mai bine dacă sunt scurtate și franțuite, cereți măcelarului să facă acest lucru și pentru dvs.
Preîncălziți cuptorul la 325 de grade F.
Puneți friptura, cu coasta în jos, într-o tigaie mare. Într-un castron mic pasează împreună usturoiul, rozmarinul, cimbru, sare, piper și uleiul de măsline pentru a face o pastă. Ungeți cu generozitate pasta pe toată friptura. Presarati legumele in jurul carnii si stropiti cu ulei de masline. Prăjiți timp de aproximativ 1 1/2 până la 2 ore sau aproximativ 20 de minute per kilogram pentru mediu-rar. Verificați temperatura internă a fripturii în mai multe locuri cu un termometru cu citire instantanee, ar trebui să înregistreze 120 până la 125 de grade F. pentru mediu rar.
Scoateți carnea de vită pe o placă de cioplit și lăsați să se odihnească timp de 20 de minute pentru a lăsa sucurile să se stabilească. Notă: temperatura internă a cărnii va continua să crească cu aproximativ 10 grade.
Scoateți legumele și lăsați deoparte.
Turnați sucurile din tigaie într-un separator de grăsimi, astfel încât să puteți folosi bulionul pentru au jus și să păstrați grăsimea pentru budinca Yorkshire.
Pune tigaia la foc mediu-mare.
Adăugați cabernetul și răzuiți bucățile maro din fundul tigaii.
Adăugați zahăr, apă/picuraturi de vită, legumele rezervate și pătrunjelul. Se condimentează cu sare și piper. Continuați să gătiți până când vinul scade la jumătate, aproximativ 5 minute. Se strecoară sosul printr-o sită pentru a îndepărta substanțele solide înainte de servire.
Vin recomandat: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Prime Rib poate fi asociat cu Pinot Noir, Merlot și Cabernet Sauvignon. Carnea de vită și vinul roșu sunt o combinație clasică. În general, bucățile mai slabe de carne de vită se potrivesc bine cu roșii ușoare sau mijlocii, cum ar fi pinot noir sau merlot, în timp ce bucățile mai grase pot face față unui roșu îndrăzneț, cum ar fi cabernet sauvingnon. Cava Marques de Caceres cu 5 din 5 stele pare o potrivire bună. Costă aproximativ 16 dolari pe sticlă.
![Marques de Caceres Cava]()
Marques de Caceres Cava
Culoare pai pal reînviată de bule fine. Buchet de citrice cu note de brioșă. În gură fermecător și rotund, cu o structură răcoritoare, echilibrată. Finisaj plin de viață care îi evidențiază bulele fine. Un aperitiv răcoritor, acest Cava se îmbină bine cu pește și fructe de mare, paste, orez, mâncăruri picante, bucătărie asiatică și toate tipurile de deserturi.