Friptură cu ochi de coastă cu busuioc hollandaise
Friptură cu ochi de coastă cu busuioc hollandaise ia în jur 45 minute de la început până la sfârșit. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și primară are 1470 calorii, 28G de proteine, și 150g de grăsime pe porție. Pentru $5.02 pe portie, veți obține un curs principal care servește 2. Acesta este adus la tine de BBC Good Food. 113 persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați gălbenușuri de ou, ulei de măsline, busuioc și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Acesta va fi un hit la dvs ziua valentin eveniment. În general, această rețetă câștigă o scor destul de bun spoonacular de 77%. Rețete similare sunt Friptură cu ochi de coastă, Friptură cu ochi de coastă, și Friptură Cu Ochi De Coastă.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 200C / ventilator 180C / gaz
Puneți friptura pe o farfurie și frecați cu 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin și mult piper negru și sare de mare fulgioasă. Se lasă la marinat la temperatura camerei timp de aproximativ 10 minute.
Încălziți o tigaie rezistentă la cuptor pe bază de greu până când este fierbinte.
Adăugați carnea în tigaie, cu ulei din farfurie, căței de usturoi, cimbru și frunze de dafin. Prăjiți friptura timp de 3 minute pe prima parte până se rumenesc bine, ungând cu uleiul și ierburile pe măsură ce se gătește. Îndepărtați cu grijă uleiul, adăugați încă 2 linguri, apoi căutați a doua parte a fripturii în același mod. Rumeniți rapid în jurul marginilor, apoi glisați tigaia în cuptor și prăjiți timp de 15 minute, întorcându-vă la jumătate.
Luați friptura din tigaie și așezați-o pe un suport peste o cutie de prăjit. Răsturnați uleiul, ierburile și usturoiul din tigaie peste friptură, apoi lăsați să se odihnească timp de 15-20 de minute. Lăsați friptura neacoperită acoperirea cu folie va face friptura să se aburească și să-și piardă crusta crocantă.
Între timp, începe hollandaise. Puneți o tigaie medie cu apă la fiert.
Puneți oțetul, tulpinile de busuioc, frunza de dafin și condimentele într-o tigaie mică. Se fierbe până la aproximativ 3 linguri, apoi se strecoară.
Puneți gălbenușurile într-un castron mare și adânc, adăugați 1 lingură de apă rece și 1 lingură de reducere a oțetului, apoi bateți scurt până când sunt ușoare și spumoase.
Puneți vasul peste, dar fără a atinge, apa care fierbe, apoi bateți până la o spumă ușoară și aerisită. Acum adăugați treptat untul, încetul cu încetul, șoptind tot timpul pentru a face un sos galben mătăsos. Preveniți supraîncălzirea sosului ridicând vasul pe și de pe tigaie, adăugând o stropire mai multă apă dacă începe să devină prea groasă. Sosul poate fi păstrat cald până la 30 de minute, așezând vasul într-o baie cu apă caldă. Dacă devine prea fierbinte, sosul se va împărți. Chiar înainte de servire, tocați mărunt busuiocul și amestecați în sos cu sucul de lămâie și condimentați după gust.
Sfat HOLLANDAISE: această rețetă face suficientă reducere pentru trei loturi de sos Păstrați Ce rămâne în frigider timp de câteva luni. Facem loturi uriașe în restaurantele noastre, reducând la 100 ml, adăugând puțină apă și depozitând într-o sticlă stoarsă. Restul de hollandaise se va păstra bine la frigider până la 2 zile. Încercați să-l amestecați prin niște piure pentru a acoperi o plăcintă cu pește.
Vin recomandat: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Friptura Ribeye funcționează foarte bine cu Merlot, Cabernet Sauvignon și Pinot Noir. La urma urmei, carnea de vită și vinul roșu sunt o combinație clasică. În general, fripturile mai slabe se potrivesc bine cu roșii ușoare sau cu corp mediu, cum ar fi pinot noir sau merlot, în timp ce fripturile mai grase pot face față unui roșu îndrăzneț, cum ar fi cabernet sauvingnon. Cele patru crame Brix Paso Robles Sangiovese, Cab, Merlot "Scosso" se amestecă cu un rating de 5 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 40 de dolari pe sticlă.
![Patru Crame Brix Paso Robles Sangiovese, Cabină, Amestec Merlot]()
Patru Crame Brix Paso Robles Sangiovese, Cabină, Amestec Merlot" Scosso"
Un "super toscan" Californian de Sangiovese, Cabernet Sauvignon și Merlot este o plimbare completă pentru simțuri. Aroma concentrată de zmeură și mure cu tutun și condimente dau un nas cald îndrăzneț acestui amestec. Zmeura și espresso pe gust sunt echilibrate de taninuri pline și rotunjite de note de piper și vanilie cu un finisaj dulce de fructe de pădure.