Fripturi cu sos Bordelaise
Această rețetă fără gluten și primară servește 4 și costă $1.42 pe portie. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 2G de proteine, 20g de grăsime, și un total de 236 calorii. ziua valentin va fi și mai special cu această rețetă. Mergeți la magazin și ridicați măduvă osoasă de vită, șalotă, fripturi groase din New york și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Nu mulți oameni au făcut această rețetă și 1 ar spune că a ajuns la fața locului. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 15%. Acest scor nu este atât de spectaculos. Încercați Sos Bordelaise, Friptură De Coastă În Picioare Cu Sos Bordelaise, și Filet De Vită Cu Sos Bordelaise, Morcovi Caramelizați Și pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aduceți bulionul la foc mic într-o cratiță mică grea la foc mediu-mare.
Adăugați măduvă; reduceți căldura la minim și braconați ușor până când măduva pare translucidă și gri, aproximativ 2 minute. Folosind lingura cu fante, transferați măduva pe farfurie mică. Refrigerați lichidul de braconaj al măduvei. Dați la frigider măduva până la rece și fermă, aproximativ 45 de minute. Tăiați măduva fin; acoperiți și răciți. (Se poate face cu 1 zi înainte. Păstrați măduva și lichidul de braconaj răcit.)
Topiți 1 lingură de unt în tigaie medie grea la foc mediu-mare.
Adăugați șalotă și saut până la translucid, aproximativ 3 minute.
Adăugați vin și fierbeți până se reduce la 1/2 cană, aproximativ 5 minute.
Transferați reducerea în castron mic.
Topiți 2 linguri de unt într-o tigaie mare și grea la foc mare.
Presărați fripturile ușor cu sare și piper.
Se adaugă în tigaie și se fierbe până se gătește până la coacerea dorită, aproximativ 3 minute pe fiecare parte pentru mediu-rar.
Transferați fripturile în farfurii.
Adăugați reducerea vinului în tigaie și aduceți la fierbere, răzuind bucățile rumenite. Reduceți căldura la mediu.
Bateți în restul de 3 linguri de unt, câte 1 lingură pe rând.
Adăugați 1/4 cană de lichid de braconaj de măduvă rezervată și măduvă tăiată cubulețe. Gatiti pana se topeste maduva si sosul este neted, batand constant, aproximativ 2 minute. Sos subțire cu mai mult lichid de braconaj de linguri, dacă se dorește. Sos de sezon cu sare și piper. Puneți sosul peste fripturi.
Vin recomandat: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon și Pinot Noir sunt alegerile mele de top pentru friptură. La urma urmei, carnea de vită și vinul roșu sunt o combinație clasică. În general, fripturile mai slabe se potrivesc bine cu roșii ușoare sau cu corp mediu, cum ar fi pinot noir sau merlot, în timp ce fripturile mai grase pot face față unui roșu îndrăzneț, cum ar fi cabernet sauvingnon. Provenance Vineyards Napa Valley Merlot cu un rating de 4,2 din 5 stele pare un meci bun. Costă aproximativ 34 de dolari pe sticlă.
![Napa Valley Merlot]()
Napa Valley Merlot
Merlotul nostru din 2006 nu este timid, cu nuanța sa profundă și întunecată de granat și aromele abundente de negru bogatcireșe, cassis și cuișoare. Taninurile abordabile, integrate, încadrează fructul întunecat Generosarome și acoperă palatul cu catifea moale. Finisajul lung, Fructat, dantelat cu condimente de toamnă,se termină cu un zing de afine plin de viață. "Acesta este un vin foarte elegant dintr-o epocă superbă. Iaasta, Miles!"râde vinificatorul Tom Rinaldi, cu o referire la filmul lateral.