Fasole Fava uscată și supă proaspătă de fenicul
Fasolea uscată și supa proaspătă de fenicul este o fără gluten și vegan rețetă cu 6 porții. Această supă are 109 calorii, 7g de proteine, și 1g de grăsime pe porție. Pentru 46 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 9% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Toamna va fi și mai special cu această rețetă. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Acesta este adus la tine de blog.fatfreevegan.com. un amestec de fasole fava, mămăligă, semințe de fenicul și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 3 ore și 15 minute. Cu o lingură scor de 74%, acest fel de mâncare este solid. Încercați Risotto de fasole și fenicul, Salată De Fenicul De Fasole Fava De Primăvară, și Salată de fasole Fava cu fenicul și ridiche pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Scurgere. (Dacă utilizați fasole fava necojită, curățați-le acum.)
Puneți fasolea fava într-o oală mare cu 2 litri de apă, semințele de fenicul și sare după gust (aproximativ 1 linguriță). Aduceți la fierbere; reduceți căldura la foarte scăzut și fierbeți, neacoperit, până când fasolea începe să se descompună, aproximativ 1 până la 2 ore. Pe măsură ce gătesc, zdrobiți-le pe fundul și părțile laterale ale oalei pentru a forma un piure grosier. Continuați să gătiți până când fasolea este groasă și asemănătoare terciului: în timp ce fasolea se gătește, pregătiți feniculul îndepărtând blaturile de pe bulbi și tocând frunzele cu pene. Măsurați 2 linguri și dați deoparte.
Îndepărtați straturile exterioare groase de pe becuri și sferturi.
Tăiați miezul dur care începe în mijlocul bulbului și se extinde până la fund: tăiați becurile subțire și lăsați-le deoparte. Odată ce fasolea s-a descompus și a devenit groasă, adăugați feliile de fenicul, 1 1/2 linguri de frunze tocate, fulgii de ardei roșu și 3 căni de apă rămasă. Gatiti descoperit pana cand feniculul este fraged, aproximativ 30 de minute, adaugand mai multa apa daca devine prea gros.
Se adaugă sare după gust.
Serviți peste cuburi de mămăligă la grătar, paste groase, orez sau alte cereale integrale, presărate cu piper negru proaspăt măcinat și restul de 1/2 lingură de fenicul tocat. Notă: pentru a grăta mămăliga, tăiați-o în felii și gătiți-o într-o tigaie antiaderentă ușor unsă, până devine aurie pe ambele părți.
Tăiați cubulețe pentru a servi.