Fasole coaptă cu arțar
Fasolea la cuptor cu arțar necesită aproximativ 7 ore și 20 de minute de la început până la sfârșit. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără gluten și fără lactate are 358 de calorii , 8 g de proteine și 7 g de grăsimi per porție. Această rețetă are 8 porții și costă 1,3 dolari per porție. 8 persoane au preparat această rețetă și ar face-o din nou. Este oferită de Foodnetwork. Merge bine ca garnitură. Dacă ai la îndemână apă, zahăr brun, bacon și alte câteva ingrediente, o poți prepara. Luând în considerare toate aspectele, am decis că această rețetă merită un scor absolut de 42% . Acest scor este solid. Smokin' Willy Barbecue Baked Beans , Smoky Baked Beans și The Best Baked Beans sunt foarte asemănătoare cu această rețetă.
Instrucțiuni
Puneți fasolea într-un bol mare și acoperiți-o cu apă rece pe o grosime de 2,5 cm, apoi cu folie alimentară. Dați-o la frigider peste noapte.
Scurgeți și clătiți fasolea, apoi scurgeți-o din nou.
Puneți fasolea într-o oală mare cu 2 litri de apă, ceapa, foaia de dafin și boabele de piper. Aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și fierbeți la foc mic timp de aproximativ 50 de minute sau până se înmoaie. Un test bun este să luați mai multe fasole într-o lingură și să suflați peste ele: dacă pielița începe să se decojească, este gata.
Scurgeți fasolea, păstrând lichidul de gătit.
Preîncălziți cuptorul la 225 de grade Fahrenheit.
Într-o cratiță mică, amestecați siropul de arțar, zahărul brun, ketchup-ul, pasta de chili, ghimbirul, sarea și 1 1/2 căni de lichid de gătit, păstrând în continuare lichidul rămas. Aduceți la fierbere și gătiți la foc mediu timp de 6 minute.
Transferați fasolea într-o oală olandeză medie sau într-o oală pentru fasole. Îndepărtați jumătate din slănină în fasole și puneți restul deasupra.
Toarnă sosul de sirop de arțar peste fasole.
Puneți capacul deasupra și coaceți timp de 6 până la 8 ore. Verificați ocazional; dacă fasolea este prea uscată, adăugați încă 1/2 cană din lichidul de fierbere. Dacă doriți, puteți scoate capacul în ultimele 30 de minute pentru a îngroșa sosul. Aruncați foaia de dafin.