Farinata cu salvie, măsline și ceapă
Nevoie de o farfurie vegană? Farinata cu salvie, măsline și ceapă ar putea fi o rețetă minunată de încercat. Această rețetă servește 6 și costă 33 de cenți pe porție. O porție conține 201 calorii, 2G de proteine, și 14g de grăsime. 53 de persoane au fost impresionate de această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 2 ore și 5 minute. Mergeți la magazin și ridicați făină de mazăre, sare, măsline ni arkroomise și alte câteva lucruri pentru a o face astăzi. Este adus la tine de Epicurious. Luând în considerare toți factorii, această rețetă câștigă un scor spoonacular de 40%, ceea ce nu este atât de grozav. Încercați Sage Farinata, Sparanghel, roșii și ceapă Farinata, și Șalotă prăjită la tigaie cu măsline și salvie pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Cu cel puțin 1 oră înainte de a face farinata, puneți o piatră de pizza pe raft în treimea superioară a cuptorului și preîncălziți cuptorul la 550 F.
Bateți împreună făina de mazăre și apa până se omogenizează, apoi amestecați sare și 2 linguri de ulei.
Lăsați să stea cel puțin 30 de minute la temperatura camerei.
Gatiti ceapa cu sare dupa gust in 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare si grea la foc moderat, amestecand ocazional, pana devine aurie, aproximativ 10 minute, apoi raciti.
Puneți o tavă rotundă din fontă de 10 inci condimentată pe piatra de pizza și încălziți 10 minute.
Scoateți tigaia din cuptor și adăugați 1/2 lingură de ulei, înclinând pentru a acoperi uniform. Lucrând rapid, amestecați aluatul și găleți aproximativ 7/8 cană (1 cană minus 2 linguri) uniform în tigaie (aluatul va sfârâi și va începe să se fixeze aproape imediat). Împrăștiați rapid o treime din ceapa, măslinele și frunzele de salvie peste aluat și întoarceți cu grijă tigaia la piatra de pizza. Dacă utilizați un cuptor cu un broiler încorporat, coaceți 12 minute, apoi rotiți setarea cuptorului la fiert timp de 1 până la 5 minute. Dacă utilizați un cuptor cu broiler dedesubt, coaceți 15 minute, apoi transferați tigaia în broiler timp de 1 până la 2 minute. Marginile trebuie să fie maro auriu și clare, iar partea superioară să fie pătată cu pete aurii.
Glisați farinata pe o tăietură. Faceti inca 2 in acelasi mod, reincalzind tigaia 5 minute pentru fiecare farinata succesiva. Înjumătățiți farinata și tăiați-o în fâșii.