Escarole fiert cu usturoi și lămâie
Escarole fiert cu usturoi si lamaie ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. O porție conține 180 calorii, 2G de proteine, și 17g de grăsime. Această rețetă servește 4 și costă 1,09 USD pe porție. Nu mulți oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Acesta este adus la tine de Foodnetwork. Un amestec de lămâie, unt, escarole și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 51%. Acest scor este destul de bun. Rețete similare includ Escarole fiert cu mere, Friptură de flanc înăbușită cu lămâie și usturoi, și Coadă de miel înăbușită cu Escarole și Radicchio.
Instrucțiuni
Rupeți frunzele escarolului și spălați-le individual, având grijă să îndepărtați orice sol de la baza tulpinilor. Agitați frunzele uscate, stivați-le și feliați escarolul transversal în panglici de aproximativ 1 1/2 inci lățime.
Puneți o tigaie mare adâncă la foc mediu și adăugați uleiul de măsline și untul. Aruncați usturoiul, fulgii de ardei roșu, frunzele de dafin și feliile de lămâie; gătiți și amestecați câteva minute, aruncând pentru a combina. Cuibărește escarolul în tigaie și sotează până începe să se ofilească și să se micșoreze, aproximativ 2 minute.
Se presară escarola cu un vârf de zahăr și se condimentează cu sare și piper.
Se toarnă în apă și se acoperă tigaia. Se fierbe timp de 20 de minute până când escarolul este fraged.