Dublu Amaretto Semifreddo cu sos strălucitor auriu
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de băuturi, așa că încercați dublu Amaretto Semifreddo cu sos strălucitor auriu. O porție conține 498 calorii, 2G de proteine, și 15g de grăsime. Pentru $3.59 pe portie, această rețetă acoperă 2% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 6. 96 de persoane au făcut această rețetă și ar face-o din nou. Mergeți la magazin și ridicați prăjiturile amaretti, zahărul cofetarilor, smântâna grea și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 11%. Acest scor nu este atât de super. Încercați Ciocolata-Amaretto Semifreddo, Semifreddo de nuga de migdale cu sos de ciocolată dulce-amăruie (Semifreddo al Torrone), și Dublu Ciocolata Brownie Semifreddo pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Puneți prăjiturile amaretti într-o pungă de plastic resigilabilă și bateți-le cu un sucitor până când aveți firimituri: ar trebui să ajungeți cu un amestec de firimituri grosiere și fine, dar nu fiți atât de brutali încât să ajungeți cu nisip.
Puneți albușul de ou într-un bol și bateți până la vârfuri moi. Într-un castron separat bateți smântâna până se formează vârfuri moi, apoi pliați în albușul de ou. Puteți folosi un mixer manual pentru viteză și nu este nevoie să spălați bătătoarele între baterea albușurilor și smântână.
Îndoiți zahărul cofetarilor și lichiorul amaretto, apoi pliați firimiturile de prăjituri.
Umpleți 6 matrițe dariole, împachetați amestecul, tamponându-l și netezind partea superioară. Apoi acoperiți fiecare cu folie de plastic și puneți-l la congelator, lăsând cel puțin 6 ore sau peste noapte (și nu mai mult de 1 săptămână).
Pentru a face sosul, puneți conservele și lichiorul amaretto într-o cratiță mică și aduceți la fierbere, amestecând împreună.
Se fierbe 1 minut, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească ușor înainte de a turna într-un ulcior mic de lapte sau smântână. Se lasă să se răcească, apoi se acoperă și se lasă deoparte.
Când sunteți gata să serviți semifreddo-ul, așezați fundul fiecărei matrițe dariole, pe rând, într-un castron cu apă fiartă doar pentru o scurtă baie de 30 de secunde, ștergeți apa, apoi puneți o farfurie mică sau farfurie deasupra, răsturnați matrița și întoarceți semifreddo-ul (înmuiați din nou dacă nu va ieși prima dată) și lingurați puțin din sosul auriu și strălucitor peste el. Aș pune și sticla de amaretto și 6 pahare pe masă.