Dovlecel gratinat
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de garnituri, așa că încercați dovleceii gratinați. O porție conține 89 calorii, 3G de proteine, și 5g de grăsime. Această rețetă servește 15. Pentru 38 de cenți pe porție, această rețetă acoperă 8% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. Un amestec de făină, dovlecei de nucă, bulion de pui și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 1 oră și 15 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 37%. Acest scor nu este atât de uimitor. Încercați Butternut Squash Gratin, Butternut Squash Gratin, și Butternut Squash Gratin pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Încălziți cuptorul la 177°.
Tăiați dovleceii pe lungime în jumătate; aruncați semințele.
Tăiați fiecare jumătate transversal în felii subțiri; îndepărtați cojile.
Așezați dovleceii într-o cratiță mare.
Adăugați suficientă apă pentru a acoperi dovleceii. Se aduce la fierbere la foc mare; se fierbe la foc mediu-mic 8 până la 10 min. sau până când dovlecelul este fraged.
Între timp, gătiți slănina în tigaie până când este crocantă, amestecând ocazional.
Scoateți slănina din tigaie cu lingura cu fante, rezervând 1 lingură. picături în tigaie.
Scurgeți slănina pe prosoape de hârtie.
Adăugați ceapa la picăturile rezervate; gatiti si amestecati 5 min. sau până când este crocant. Se amestecă făina și piperul; gatiti si amestecati 1 min. Se amestecă treptat bulionul; gatiti si amestecati 2 pana la 3 min. sau până se îngroașă.
Se ia de pe foc. Se amestecă 1 cană de brânză.
Scurgeți dovleceii. Aranjați jumătate în vas de copt pătrat de 8 sau 9 inci; acoperiți cu jumătate de sos. Repetați straturile; se acoperă cu slănină și brânză rămasă.
Coaceți 25 până la 30 min. sau până când amestecul de dovlecei este încălzit și brânza este topită.