Dovlecei prăjiți cu ceapă caramelizată, Gorgonzola și salvie prăjită crocantă
Nevoie de o garnitură fără gluten, primară și vegetariană? Dovleceii prăjiți cu ceapă caramelizată, Gorgonzolan și salvie prăjită crocantă ar putea fi o rețetă excelentă de încercat. Această rețetă servește 4 și costă 42 de cenți pe porție. O porție conține 125 calorii, 3G de proteine, și 9g de grăsime. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Dacă aveți la îndemână ceapă, dovlecei de nucă, frunze de salvie și alte câteva ingrediente, o puteți face. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 45 minute. Cu o lingură scor de 36%, acest fel de mâncare nu este atât de super. Încercați Quiche de dovleac prăjit cu ceapă caramelizată, Gorgonzolan și salvie, Plăcintă cu paste de dovleac și Gorgonzola Rigatoni cu salvie prăjită, și Tacos de dovleac prăjit cu ceapă caramelizată și parmezan pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Aruncați dovleceii cu ulei de măsline și condimentați cu sare și piper.
Prăjiți dovleceii într-un cuptor preîncălzit de 177° până se înmoaie, aproximativ 30-40 de minute și dați deoparte.
Între timp, încălziți uleiul și topiți untul într-o tigaie.
Adăugați ceapa și gătiți la foc mic până se caramelizează, aproximativ 40-60 de minute.
Se adaugă usturoiul și se sotează câteva minute și se lasă deoparte.
Topiți untul într-o tigaie și lăsați-l să se rumenească.
Adăugați frunzele de salvie și sotati până când sunt crocante, aproximativ 2-3 minute.
Adăugați totul în tigaie și aruncați untul rumenit pentru a acoperi și scoateți-l de pe foc când gorgonzola începe să se topească.