Deliciul lui Buddha
Deliciul lui Buddha ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Îți urmărești silueta? Această rețetă fără lactate are 256 calorii, 6g de proteine, și 9g de grăsime pe porție. Pentru $2.01 pe portie, această rețetă acoperă 6% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 4. Această rețetă este plăcută de 1 gurmanzi și bucătari. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Un amestec de sos hoisin, tăiței cu fir de fasole, bulion de legume și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 28%. Acest scor este destul de rău. Încercați Bucuria lui Buddha (Jai), Deliciul lui Buddha, și Deliciul lui Buddha pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Înmuiați ciupercile shiitake și mugurii de crin într-un castron cu apă caldă timp de 15 până la 20 de minute. Stoarceți excesul de apă. Aruncați tulpinile din ciuperci și tăiați subțire capacele de ciuperci. (Pentru o aromă suplimentară de ciuperci, rezervați lichidul de înmuiere și adăugați-l în vas.) Tăiați capetele negre aspre de pe mugurii de crin și aruncați, tăiați mugurii de crin în jumătate și îndepărtați firele.
Clătiți lăstarii de bambus și tăiați-i subțire. Tăiați și aruncați capetele dure din mazărea de zăpadă și tăiați mazărea de zăpadă pe lungime.
Scurgeți și tocați mărunt castanele de apă.
Într-un castron mare, înmuiați tăiței cu fir de fasole în suficientă apă caldă pentru a acoperi timp de 10 minute pentru a le înmuia.
Se scurge, se scutură excesul de apă și se lasă deoparte.
Scurgeți și clătiți tofu, apoi uscați-l cu prosoape de hârtie. Feliați tofu în cuburi de 1 inch.
Pregătiți sosul: într-un castron mic, amestecați împreună bulionul de legume, sosul de soia, sosul hoisin, uleiul de susan și zahărul brun. Pune deoparte.
Încălziți un wok, un cuptor olandez sau o tigaie adâncă de 14 inci la foc mediu până când o perlă de apă sfârâie și se evaporă la contact.
Adăugați uleiul de arahide și rotiți pentru a acoperi fundul.
Adăugați ghimbirul și gătiți până la parfum, aproximativ 30 de secunde.
Adăugați ciupercile, mugurii de crin, lăstarii de bambus, mazărea de zăpadă, castanele de apă, varza și tofu.
Adăugați sosul și lichidul de înmuiere a ciupercilor (dacă utilizați) și aduceți la fierbere. Reduceți focul la foc mic, acoperiți și gătiți timp de 3 până la 4 minute.
Scoateți capacul, adăugați tăiței cu fir de fasole scurs, acoperiți din nou wok-ul și fierbeți încă 5 minute sau până când tăiței sunt fierți. (Nu vă faceți griji dacă vasul arată puțin supă; tăiței vor absorbi bulionul rămas.) Puneți totul într-un vas de servire adânc și serviți fierbinte.
Diana Kuan este scriitoare de alimente și instructor de gătit care a predat gătitul chinezesc la Beijing și New York. Scrierile ei despre mâncare și călătorii au apărut în Boston Globe, Gourmet, Food & Wine și Time Out New York, printre alte publicații. Ea a apărut pe CBS Early Show și alte mass-media difuzate. Ea este autorul blogului www.appetiteforchina.com, care are peste 6,5 milioane de vizualizări de pagină și predă gătitul chinezesc la Whole Foods și Institutul de Educație Culinară (ICE) din New York, unde locuiește în prezent.