Dauphinoise Gratinat (Cartofi Festonati)
O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 7g de proteine, 11g de grăsime, și un total de 221 calorii. Pentru 57 cenți pe porție, această rețetă acoperă 14% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Mergeți la magazin și ridicați cartofi Yukon gold, piper, nucșoară și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Acesta va fi un hit la dvs Paște eveniment. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 de ore. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 47%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Cartofi festonati gratinati, Cartofi Festonati Gratinati, și Gratin Dauphinois (cartofi Festonați cu brânză).
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 350 F cu un suport în treimea superioară a cuptorului.
Curățați cartofii și tăiați subțire în felii groase de 1/8 inch, folosind slicer, dacă doriți.
Aruncați partea verde închis a prazului și înjumătățiți partea albă și verde deschis pe lungime. Clătiți straturile sub apă curentă pentru a îndepărta murdăria și nisipul și uscați-le. Tăiați subțire transversal.
Se amestecă împreună piper alb și nucșoară cu 1 3/4 lingurițe de sare într-un castron mic.Topiți untul într-o cratiță mică și grea la foc mediu-mic și gătiți prazul și usturoiul, amestecând frecvent, până se înmoaie, 3 până la 5 minute.
Întindeți amestecul de praz și unt uniform în fundul vasului de copt. Aranjați un sfert de cartofi într-un strat ușor suprapus peste praz, apoi turnați 1/2 cană de lapte peste cartofi și presărați ușor cu 1/2 linguriță amestec de sare.
Puneți cartofii cu lapte și amestec de sare încă de trei ori în același mod.
Așezați vasul pe o tigaie superficială și acoperiți cu folie.
Coaceți până când cartofii sunt aproape fragezi, aproximativ 1 oră.
Îndepărtați folia și turnați smântână peste cartofi. Continuați să coaceți, neacoperit, până când crema a fost absorbită de cartofi și blatul este auriu în pete, 30 până la 40 de minute.