Dauphinoise Gratinat (Cartofi Festonati)

Dauphinoise Gratinat (Cartofi Festonati)
O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 7g de proteine, 11g de grăsime, și un total de 221 calorii. Pentru 57 cenți pe porție, această rețetă acoperă 14% necesarul zilnic de vitamine și minerale. Această rețetă servește 8. Doar câțiva oameni au făcut această rețetă, iar 1 ar spune că a lovit locul. Mergeți la magazin și ridicați cartofi Yukon gold, piper, nucșoară și alte câteva lucruri pentru a-l face astăzi. Acesta va fi un hit la dvs Paște eveniment. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 25 de ore. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten și vegetarian dieta. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 47%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Cartofi festonati gratinati, Cartofi Festonati Gratinati, și Gratin Dauphinois (cartofi Festonați cu brânză).

Instrucțiuni

1
Preîncălziți cuptorul la 350 F cu un suport în treimea superioară a cuptorului.
Echipamente pe care le vei folosi
CuptorCuptor
2
Curățați cartofii și tăiați subțire în felii groase de 1/8 inch, folosind slicer, dacă doriți.
Ingrediente de care veți avea nevoie
CartofiCartofi
3
Aruncați partea verde închis a prazului și înjumătățiți partea albă și verde deschis pe lungime. Clătiți straturile sub apă curentă pentru a îndepărta murdăria și nisipul și uscați-le. Tăiați subțire transversal.
Ingrediente de care veți avea nevoie
ApăApă
PrazPraz
4
Se amestecă împreună piper alb și nucșoară cu 1 3/4 lingurițe de sare într-un castron mic.Topiți untul într-o cratiță mică și grea la foc mediu-mic și gătiți prazul și usturoiul, amestecând frecvent, până se înmoaie, 3 până la 5 minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
Piper AlbPiper Alb
UntUnt
UsturoiUsturoi
NucșoarăNucșoară
PrazPraz
SareSare
Echipamente pe care le vei folosi
Tigaie Cu SosTigaie Cu Sos
BolBol
5
Întindeți amestecul de praz și unt uniform în fundul vasului de copt. Aranjați un sfert de cartofi într-un strat ușor suprapus peste praz, apoi turnați 1/2 cană de lapte peste cartofi și presărați ușor cu 1/2 linguriță amestec de sare.
Ingrediente de care veți avea nevoie
CartofiCartofi
UntUnt
20 Până La 25 De Frunze întregi De Spanac20 Până La 25 De Frunze întregi De Spanac
PrazPraz
LapteLapte
SareSare
Echipamente pe care le vei folosi
Tava De CoptTava De Copt
6
Puneți cartofii cu lapte și amestec de sare încă de trei ori în același mod.
Ingrediente de care veți avea nevoie
CartofiCartofi
LapteLapte
SareSare
7
Așezați vasul pe o tigaie superficială și acoperiți cu folie.
Echipamente pe care le vei folosi
Tava De CoptTava De Copt
Folie De AluminiuFolie De Aluminiu
8
Coaceți până când cartofii sunt aproape fragezi, aproximativ 1 oră.
Ingrediente de care veți avea nevoie
CartofiCartofi
Echipamente pe care le vei folosi
CuptorCuptor
9
Îndepărtați folia și turnați smântână peste cartofi. Continuați să coaceți, neacoperit, până când crema a fost absorbită de cartofi și blatul este auriu în pete, 30 până la 40 de minute.
Ingrediente de care veți avea nevoie
CartofiCartofi
CremăCremă
Echipamente pe care le vei folosi
CuptorCuptor
Folie De AluminiuFolie De Aluminiu
DificultateExpert
Gata În25 hrs
Porții8
Scor De Sănătate10
Tipuri De Feluri De MâncareGarnitură
OcaziiPaști
Revista