Căpșuni cu sos de Caramel de ciocolată
Căpșunile cu sos de Caramel de ciocolată ar putea fi doar garnitura pe care o căutați. Această rețetă servește 4. O porție conține 346 calorii, 3G de proteine, și 25g de grăsime. Pentru $1.67 pe portie, această rețetă acoperă 10% necesarul zilnic de vitamine și minerale. 1 persoană a făcut această rețetă și ar face-o din nou. Este o opțiune bună dacă urmați un fără gluten dieta. Un amestec de unt, căpșuni, zahăr și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 15 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 29%. Acest scor este destul de rău. Rețete similare includ Coaja matzo caramel de ciocolată cu căpșuni și nucă de cocos, Clatite de ciocolata cu sos de ciocolata, capsuni si banane, și Căpșuni cu sos de ciocolată cu proteine.
Instrucțiuni
Gatiti zaharul intr-o cratita uscata de 1 litru, la foc moderat, netulburata, pana incepe sa se topeasca, aproximativ 2 minute. Continuați să gătiți, amestecând ocazional cu o furculiță, până când zahărul este topit într-un caramel auriu adânc, 1 până la 2 minute.
Se ia de pe foc și se toarnă cu grijă smântână (amestecul se va aburi și se va bule puternic). Odată ce bulele încep să scadă, întoarceți tigaia la foc moderat și gătiți, amestecând constant, până când caramelul este dizolvat.
Se ia de pe foc, apoi se adaugă ciocolată și sare și se amestecă până se topește ciocolata.
Adăugați unt și amestecați până se topește.
Se răcește ușor sosul, apoi se strecoară peste căpșuni.