Curry de vinete și tofu
Dacă aveți aproximativ 30 de minute de petrecut în bucătărie, curry de vinete și tofu ar putea fi o rețetă minunată fără gluten, fără lactate, lacto ovo vegetarian și vegan de încercat. Pentru 2,59 USD per porție, obțineți un fel principal care servește 4. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 15 g de proteine, 38 g de grăsimi și un total de 505 de calorii. Această rețetă de la Foodnetwork are 21 de fani. Un amestec de roșii conservate, pudră de curry, sare și piper kosher și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de aromată. Este o rețetă destul de ieftină pentru fanii mâncărurilor indiene. Cu un scor spectaculos de 91%, acest fel de mâncare este spectaculos. Dacă vă place această rețetă, aruncați o privire la aceste rețete asemănătoare: curry de vinete cu tofu, curry de vinete și tofu și curry de vinete și tofu.
Instrucțiuni
Se încălzește 1 lingură de ulei vegetal într-o oală la foc mediu-mare.
Adăugați ceapa și gătiți până se înmoaie, aproximativ 5 minute. Între timp, pasați usturoiul, ghimbirul, jalapeno și 1 până la 2 linguri de apă într-un mini robot de bucătărie până se formează o pastă.
Scurgeți roșiile, rezervând sucul; zdrobiți grosier roșiile într-un castron separat.
Se adauga in oala restul de 2 linguri de ulei vegetal si vinetele; gatiti 2 minute.
Adăugați pasta de usturoi-ghimbir și gătiți, amestecând, încă 2 minute.
Adăugați praful de curry și roșiile (dar nu și sucul) și gătiți, amestecând, 1 minut.
Adăugați sucul de roșii și 1 cană de apă și gătiți până se reduce ușor, aproximativ 3 minute.
Adăugați laptele de cocos și tofu; se fierbe până vinetele sunt foarte fragede, aproximativ 5 minute.
Adăugați spanacul și gătiți până se ofilește, aproximativ 1 minut. Se condimentează cu sare și piper.
Serviți cu orez, dacă doriți.
Fotografie de Antonis Achilleos
Vin recomandat: Riesling, Gruener Veltliner, Trandafir Spumant
Riesling, Gruener Veltliner și Sparkling rosé sunt alegerile mele de top pentru indian. Cel mai bun vin pentru mâncarea indiană va depinde de fel de mâncare, desigur, dar aceste mâncăruri pot fi servite reci și au o oarecare dulceață pentru a completa picantența și aromele complexe ale unei mari varietăți de mâncăruri tradiționale. Un vin pe care l-ați putea încerca este NV Solera Cream Sherry. Are 4,5 din 5 stele și o sticlă costă aproximativ 17 dolari.
![NV Solera Cremă Sherry]()
NV Solera Cremă Sherry
Solera Crem Sherry are o nuanță de chihlimbar strălucitor și o nuanță profundă de cupru. Cu arome de butterscotch și nuci pecan, aromele de nuci sărate dulci și condimente maro poartă un accent complex de caramel. O intrare dulce duce la un gust rotunjit, luxuriant, moderat corpolent, cu un final lung și aromat.