Curcan prăjit cu unt de trufe negre și sos de vin alb

Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați curcanul prăjit cu unt de trufe negre și sos de vin alb. Această rețetă servește 8. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 105g de proteine, 45g de grăsime, și un total de 900 de calorii. Pentru $2.79 pe portie, această rețetă acoperă 37% necesarul zilnic de vitamine și minerale. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 5 ore. Acesta va fi un hit la dvs Ziua Recunostintei eveniment. 1 persoană a considerat că această rețetă este delicioasă și satisfăcătoare. Un amestec de unt de trufe negre, apă, curcan 1 oră și o mână de alte ingrediente sunt tot ce trebuie pentru a face această rețetă atât de delicioasă. Pentru a consuma făina, puteți urma acest fel principal cu Tarta de mere cu sos de Caramel ca desert. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 71%. Acest scor este destul de bun. Încercați Curcan Prăjit Cu Lămâie-Usturoi Și Sos De Vin Alb, Friptură de curcan cu sos de trufe, și Friptură de curcan cu unt de trufe pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 450 F cu suportul în treimea inferioară.
Clătiți curcanul în interior și în exterior și uscați-l. Lucrând de la capătul cavității mari, treceți ușor degetele între piele și carne pentru a slăbi pielea, având grijă să nu rupeți pielea. Împingeți două treimi din untul de trufe (4 uncii) sub piele, inclusiv coapsele și betisoarele, și masați pielea din exterior pentru a răspândi uniform untul.
Se amestecă 2 1/2 lingurițe de sare și 1 1/2 lingurițe de piper într-un castron mic și se presară uniform în cavitățile de curcan și pe toată pielea. Îndoiți pielea gâtului sub corp, apoi puneți vârfurile aripilor sub sân și legați tobe împreună cu sfoară.
Pune curcan pe raft în tigaie și se toarnă în 2 cani de apa. Prăjiți tigaia rotativă la 180 de grade după 1 oră de prăjire și adăugați apă rămasă din cană, până când un termometru citit instantaneu introdus în partea cărnoasă a fiecărei coapse (testați ambele; aproape, dar fără a atinge osul) înregistrează 170 de grade F, 1 3/4 până la 2 ore în total.
Înclinați cu atenție Turcia, astfel încât sucurile din interiorul cavității mari să intre în tigaie.
Transferați curcanul într-un platou și lăsați-l să stea, neacoperit, 30 de minute (temperatura cărnii coapsei va crește la 175 până la 180 F). Aruncați șirul.
Strecurați sucurile de tigaie printr-o sită cu ochiuri fine în ceașcă de măsurare de 2 litri și îndepărtați grăsimea (sau folosiți un separator de grăsime), rezervând grăsimea. Așezați tigaia peste 2 arzătoare și gătiți șalotele în 1/4 cană de grăsime rezervată la foc mediu, amestecând, până devin aurii, aproximativ 2 minute.
Adăugați vin și fierbeți, amestecând și răzuind bucăți maro, până când amestecul este redus la aproximativ 1 cană, 5 până la 8 minute.
Adăugați suficient stoc de curcan la sucurile de tigaie rezervate pentru a aduce în total la 4 căni, apoi adăugați la amestecul de vin și aduceți la fierbere. Se strecoară printr-o sită cu ochiuri fine într-o cratiță grea de 2 până la 3 litri, apăsând și apoi aruncând solidele și se aduce la fierbere.
Se amestecă făina cu restul de 2 uncii de unt de trufe pentru a face o pastă, apoi se adaugă în sosul clocotit, amestecând până se îngroașă. Se fierbe la foc mic, amestecând ocazional, 3 până la 5 minute. Se condimentează cu sare și piper.
* Untul poate fi pus sub piele cu 1 zi înainte; curcan rece, acoperit cu folie de plastic.
Lăsați să stea la temperatura camerei cu 1 oră înainte de prăjire.* Pasta de făină (cu unt de trufe) poate fi făcută cu 1 zi înainte și răcită.