Curcan prăjit cu sos de vin alb-salvie
Nu puteți avea niciodată prea multe rețete de feluri principale, așa că încercați curcanul prăjit cu sos de vin alb-salvie. Această rețetă servește 12. Pentru $1.86 pe portie, această rețetă acoperă 32% din necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție din acest fel de mâncare conține aproximativ 76g de proteine, 24g de grăsime, și un total de 629 calorii. Această rețetă din rețetele mele are 1 fani. Acesta va fi un hit la dvs Ziua Recunostintei eveniment. Un amestec de frișcă, garnituri: crengute de salvie, piper și o mână de alte ingrediente sunt tot ce este nevoie pentru a face această rețetă atât de nemaipomenită. Pentru a utiliza până piper ai putea urma acest curs principal cu Desert Ușor De Mentă ca desert. În general, această rețetă câștigă un scor spoonacular solid de 61%. Încercați Linguine cu curcan și vin alb-sos de usturoi, Somon prăjit cu sos de vin alb, și Somon prăjit cu sos de vin alb pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Combinați primele 3 ingrediente într-un castron.
Scoateți măruntaiele și gâtul din curcan; rezervă pentru alte utilizări. Clătiți bine curcanul cu apă rece.
Scurgeți bine cavitatea corpului; se usucă. Frecați 1 cană amestec de sare peste curcan și în interiorul cavităților corpului și gâtului.
Se toarnă 1 galon de apă într-un răcitor curat de 28 de litri. Se amestecă amestecul de sare rămas în apă până se dizolvă.
Așezați curcanul, cu pieptul în jos, în apă.
Adăugați gheață zdrobită.
Se toarnă apa rămasă peste gheață. Închideți răcitorul și înmuiați curcanul 12 ore.
Scoateți curcanul din saramură, aruncând saramura și gheața nemăcinată. Clătiți curcanul timp de câteva minute sau până când toate urmele de sare au dispărut; scurgeți și uscați cu prosoape de hârtie.
Așezați curcanul, cu pieptul în jos, pe o tăietură. Folosind foarfece de bucătărie grele, îndepărtați coloana vertebrală, tăind fiecare parte a osului. Deschideți spatele curcanului; tăiați osul sânului cu un cuțit ascuțit, împărțind complet osul sânului în jumătate, dar lăsând pielea și carnea sânului intacte. Întoarceți curcanul, pieptul în sus și apăsați ferm cu tocurile mâinilor pentru a se aplatiza.
Așezați curcanul, cu pieptul în sus, pe un suport într-o tigaie mare. Trageți aripile sub și apăsați pe pieptul de curcan pentru a aplatiza cât mai mult posibil. Întoarceți picioarele spre interior, așezând genunchii împotriva sânilor.
Periați sau frecați curcanul cu ulei de măsline.
Prăjiți, neacoperit, la 450 timp de 1 oră și 40 de minute sau până când un termometru pentru carne introdus în coapsă ajunge la 18
Îndepărtați curcanul pe o placă de sculptură, rezervând picături în tigaie. Acoperiți curcanul cu folie de aluminiu; lăsați să se odihnească 15 minute.
Între timp, pregătiți sosul.
Puneți tigaia de prăjire peste 2 arzătoare de plită.
Bateți făina în picături până se omogenizează. Treceți treptat vinul în picături. Se aduce la foc mic la foc mediu; gatiti, amestecand constant, 5 minute sau pana cand sosul se ingroasa. Se amestecă salvie, piper și frișcă; se fierbe 2 minute sau la consistența dorită.
Sculpta picioarele și coapsele din Turcia, și locul pe un platou de servire. Sculptați fiecare jumătate de piept de curcan din curcan în 1 bucată întreagă.
Tăiați jumătățile de sân în cruce în felii. Aranjați feliile de sân pe platoul de servire.
Notă: folosind un cooler pentru saramură pasăre eliberează frigider pentru toate celelalte alimente de vacanță.
Saramura înseamnă să se înmoaie într-o soluție puternică de apă sărată. Beneficiile saramurii sunt de multe ori.
* Înmuierea sărată oferă o pernă de sensibilitate pentru carnea de sân, astfel încât, chiar dacă depășește cu 10 grade sau cam așa ceva, rămâne umedă.
* Carnea unei păsări sărate are un gust plăcut condimentat, ceea ce elimină necesitatea condimentării înainte și după prăjire.
* Deoarece curcanul stă peste noapte într-o cadă cu apă sărată, saramura asigură, de asemenea, că toate părțile curcanului sunt la aceeași temperatură. Aceasta este o asigurare bună dacă prăjiți o pasăre înghețată anterior.
* Carnea de curcan absoarbe apa în timpul procesului de saramură. Apa este un conductor de căldură și, prin urmare, accelerează gătitul. Am testat această teorie și am constatat că, într-adevăr, o pasăre sărată gătește mai repede decât una nebrinată cu aproximativ 30 de minute.