Curcan prăjit cu glazură de mere
Friptura de curcan cu glazură de cidru de mere ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Această rețetă servește 12 și costă 1,66 USD pe porție. O porție conține 528 calorii, 71G de proteine, și 19g de grăsime. 1 persoană s-a bucurat că a încercat această rețetă. Acesta va fi un hit la dvs Ziua Recunostintei eveniment. Dacă aveți la îndemână piper măcinat, crenguțe de pătrunjel, muștar dijon și alte câteva ingrediente, îl puteți face. Pentru a folosi nucșoara măcinată, puteți urma acest fel principal cu Tort De Nucșoară Cu Afine ca desert. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 70%. Acest scor este solid. Încercați Friptură de curcan cu sos de cidru de mere, Brioșe de ovăz cu cidru de mere încărcate cu unt brun glazură de cidru de mere, și Prăjiți curcan cu mere, ceapă, frunze de salvie prăjite și sos de cidru de mere pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Preîncălziți cuptorul la 32
Scoateți măruntaiele și gâtul din curcan; aruncați, dacă doriți. Clătiți bine curcanul cu apă rece; se usucă. Legați capetele picioarelor de coadă cu șnur sau puneți clapa de piele în jurul cozii. Ridicați vârfurile aripilor în sus și peste spate și trageți sub pasăre. Umpleți cavitățile de curcan cu crenguțe de măr, ceapă și pătrunjel. Începând de la cavitatea gâtului, slăbiți pielea de la sân și tobe introducând degetele, împingând ușor între piele și carne.
Combinați untul de mere, zahărul, muștarul și nucșoara într-un castron mic; se amestecă bine.
Răspândiți amestecul de unt de mere sub pielea slăbită și frecați în cavitatea corpului.
Presărați pasărea cu 1 linguriță de sare, 1 linguriță de piper negru și piper roșu măcinat.
Se toarnă bulion și suficientă apă pentru a egala 3 căni de lichid în fundul cratiței.
Așezați curcanul pe un raft acoperit cu spray de gătit; așezați raftul într-o tigaie de prăjire superficială. Introduceți termometrul pentru carne în partea cărnoasă a coapsei, asigurându-vă că nu atingeți osul.
Coaceți la 325 timp de 3 ore sau până când termometrul ajunge la 16
Acoperiți curcanul liber cu folie; lăsați să stea 10 minute. Aruncați pielea.
Scoateți curcanul din tigaie, rezervând 1 1/2 căni de lichid de gătit; rezervați lichidul de gătit rămas pentru o altă utilizare.
Așezați curcanul pe un platou. Pune deoparte; păstrați cald.
Turnați 1 1/2 căni de lichid de gătit rezervate într-o pungă de plastic cu fermoar. Decupați 1 colț de pungă; scurgeți lichidul în ceașcă de măsurare, rezervând 1 cană de bulion și oprindu-vă înainte ca stratul de grăsime să ajungă la deschidere.
Scurgeți stratul de grăsime într-un alt castron, rezervând 2 linguri. Aruncați grăsimea rămasă.
Combinați grăsimea rezervată și făina într-o cratiță medie la foc mediu și amestecați până se omogenizează. Se amestecă 1 cană rezervată bulion, cidru și lapte și se aduce la fierbere, se reduce focul și se fierbe la foc mic, neacoperit 3 minute, amestecând constant până când este gros și cu bule. Se amestecă restul de sare și piper negru.
Serviți sosul cu curcan cu piele.