Curcan prăjit cu cimbru cu sos de afine
Curcan prăjit cu cimbru cu sos de afine ar putea fi doar felul principal pe care îl căutați. Pentru $2.0 pe portie, această rețetă acoperă 32% necesarul zilnic de vitamine și minerale. O porție conține 635 calorii, 73G de proteine, și 30g de grăsime. Această rețetă servește 14. Mergeți la magazin și ridicați afine, unt, pătrunjel și alte câteva lucruri pentru a le face astăzi. Pentru a consuma zahărul, puteți urma acest fel principal cu Biscuiți De Zahăr Rafinat Din Grâu Integral Fără Zahăr ca desert. 1 persoană a încercat și i-a plăcut această rețetă. De la preparare la farfurie, această rețetă ia în jur 3 ore și 40 de minute. Toate lucrurile luate în considerare, am decis această rețetă merită un scor spoonacular de 66%. Acest scor este solid. Rețete similare includ Fenicul și chimen - piept de curcan prăjit cu sos de cimbru, Curcan prăjit cu ierburi cu sos de afine, și Curcan prăjit cu ierburi și sos cu sos de afine citrice.
Instrucțiuni
Faceți curcan: într-un castron mic, combinați untul, cimbru, pătrunjel, 3/4 linguriță. sare și 1/2 linguriță. pepper.
Scoateți gâtul și măruntaiele din curcan; aruncați. Clătiți curcanul în interior și în exterior cu apă rece și uscați-l. Se condimentează cavitatea cu sare și piper. Înjumătățiți 1 ceapă și puneți-o în cavitate împreună cu jumătățile de lămâie și crenguțele de cimbru. Începând de la capătul gâtului, glisați cu atenție degetele între piele și carnea de sân pentru a slăbi pielea. Rezervați 1 Lingură. amestec de unt.
Întindeți jumătate din amestecul de unt rămas peste carnea de sân sub piele. Puneți aripile sub; legați picioarele împreună cu sfoară de bucătărie.
Preîncălziți cuptorul la 177°. feliați ceapa rămasă și presărați pe fundul tăvii mari de prăjire.
Așezați curcanul pe raft, pieptul în sus și întindeți a doua jumătate a amestecului de unt peste tot. Acoperiți curcanul cu folie.
Se toarnă bulion în partea de jos a tigaie. Prăjiți curcanul timp de 30 de minute. Îndepărtați cu grijă folia și ungeți pasărea peste tot. Înlocuiți folia și continuați prăjirea timp de 1 1/2 ore, ungând la fiecare 30 de minute.
Scoateți folia din curcan și continuați prăjirea, ungând la fiecare 20 de minute, până când curcanul devine maro auriu și termometrul introdus în cea mai groasă parte a coapsei înregistrează 82°, aproximativ 1 oră și 15 minute mai mult. În timpul bastingului final, periați restul de 1 lingură. amestec de unt peste sân.
Scoateți curcanul într-un platou, cortați liber cu folie și lăsați să se odihnească 20 de minute.
Faceți sos: într-o cratiță la foc mic, gătiți afine și zahăr, amestecând, până când zahărul s-a dizolvat și fructele de pădure au izbucnit, aproximativ 10 minute.
Se transferă într-un blender și se face piure până se omogenizează.
Scoateți ceapa din tigaie cu o lingură cu fante și turnați sucuri într-un castron. Îndepărtați lichidul gras de sus, rezervând 3 linguri.
Adăugați suficient bulion la sucurile de tigaie pentru a face 5 căni lichide. Întoarceți lichidul gras rezervat în tigaia de prăjire, adăugați unt și lăsați să se topească.
Presărați făină deasupra și gătiți pe aragaz peste 2 arzătoare setate la foc mediu, amestecând, timp de 2 sau 3 minute.
Se toarnă amestecuri de bulion și afine și se fierbe, amestecând constant. Reduceți căldura; se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară în cratiță și se condimentează cu sare și piper.
Sculptați curcanul și așezați-l pe un platou. Treceți sosul pe lateral.