Cum se fac tortilla de porumb
Cum să faci tortilla de porumb ar putea fi o rețetă bună pentru a-ți extinde cutia de rețete hor d ' oeuvre. O porție conține 52 calorii, 1g de proteine, și 1g de grăsime. Această rețetă fără gluten și vegană servește 16 și costă 3 cenți pe porție. Această rețetă de la Simply Recipes are 986 de fani. De la preparare la farfurie, această rețetă durează aproximativ 45 minute. În general, această rețetă câștigă un scor minunat spoonacular de 88%. Încercați Huevos Rancheros peste tortilla de porumb, Sloppy Joes în tortilla de porumb moale, și Tortilla crocantă de porumb cu pui și Cheddar pentru rețete similare.
Instrucțiuni
Veți avea nevoie de o făină specială de porumb numită masa harina pentru prepararea tortilelor. Masa harina este făină de porumb care a fost tratată cu hidroxid de calciu sau "var", ceea ce o face mai hrănitoare prin eliberarea niacinei din porumb și mai ușor de digerat. Făina de masă poate fi găsită pe piețele mexicane sau online la Amazon.com. căutați masa harina care este doar porumb și var (hidroxid de calciu) pentru fabricarea tortilla de porumb.Puteți face tortilele complet manual, formând o clătită subțire cu aluatul între mâini. Dar dacă nu sunteți oarecum experimentat în această metodă, veți obține rezultate mai consistente folosind o presă de tortilla. Și acestea sunt disponibile pe piețele mexicane și vin fie din lemn, fie din fontă. Acestea sunt disponibile online la Amazon.com.presa de tortilla din lemn pe care am cumpărat-o pentru aproximativ 16 USD la o piață locală mexicană din oraș. De asemenea, puteți rula masa cu un sucitor, între bucăți de hârtie de ceară. Pentru a face 16-18 tortilla, începeți cu a pune 2 căni de făină masa într-un castron mare. (Sugestie: pentru "lift" adăugat puteți amesteca în 1/4 linguriță de bicarbonat de sodiu.)
Adăugați 1 1/2 până la 2 căni de apă foarte caldă în făina de masă (conform instrucțiunilor de pe ambalaj, unele mărci pot solicita cantități diferite de apă).
Se amestecă și se lasă să stea aproximativ 5 minute. Începeți să lucrați masa cu mâinile pentru a face aluatul. Lucrați aluatul timp de câteva minute. Apăsați aluatul cu degetele și palmele mâinilor ca și cum ați frământa aluatul de pâine. Dacă în orice moment prin procesul de preparare a tortilla aluatul pare prea uscat sau prea umed, adăugați puțină apă sau masă în aluat.Luați o bucată din aluatul masa și formați-o într-o minge de dimensiunea unei prune sau o minge de golf ușor Mare. Faceți aproximativ 16-18 bile din aluat. Luați două bucăți de hârtie de ceară sau plastic dintr-o pungă de plastic și tăiați-le la forma suprafeței presei de tortilla. Deschideți presa de tortilla și așezați o bucată de hârtie de ceară pe presă.
Așezați mingea masa în centru.
Așezați o altă bucată de hârtie de ceară peste bila de masă. Închideți ușor presa și apăsați în jos, până când aluatul s-a răspândit la un diametru de 6 inci.
Încălziți o plită sau o tigaie mare la foc mare. Lucrând pe rând, țineți o tortilă în mână, îndepărtând cu grijă hârtia de ceară de pe fiecare parte. Lăsați tortilla să se odihnească pe jumătate pe mână și pe jumătate agățată și așezați ușor tortilla pe tigaie. Începeți să lucrați la apăsarea următoarei tortilla. Gatiti tortilla pe tigaia fierbinte timp de 30 de secunde pana la un minut pe fiecare parte. Tortilla trebuie să fie ușor prăjită și să se formeze mici buzunare de aer.
Scoateți tortilla într-un încălzitor de tortilla căptușit cu prosop de vase sau prosoape de hârtie sau înfășurați-le într-un prosop de vase pentru a le menține calde.
Se servește imediat sau se dă la frigider și se reîncălzește.